Ministrul român al Sănătăţii, Ioana Mihăilă (foto), a declarat că a discutat cu producătorii de medicamente pentru punerea pe piaţă a unor produse cu risc de discontinuitate, pe care pacienţii români le cumpărau, de obicei, din străinătate.

Ioana Mihăilă a spus, într-o conferinţă de presă, că, pentru întărirea capacităţii de producţi, a deschis un dialog cu producătorii care deţin linii de fabricaţie în România.
Aceasta le-a cerut producătorilor să identifice soluţii viabile de producţie a medicamentelor cu risc de discontinuitate.
„O parte din producătorii români au prezentat deja planuri concrete de dezvoltare a capacităţii de producţie pentru această categorie de medicamente. Aşadar, am demarat două proiecte pentru producţia a 6 medicamente a căror discontinuitate a fost frecventă în ultimii ani şi pe care pacienţii din România le achiziţionează din afara ţării de cele mai multe ori”, a spus ministrul demisionar de la Sănătate.


Termenul de finalizare estimat de producători este trimestrul 1 din 2022 pentru autorizare, respectiv trimestrul 2 pentru punerea efectivă pe piaţă a celor şase medicamente.

trustulmediaanima.com