Foto: 60m.ro

În sfârșit are cine să îi apere pe românii din Spania. Trei parlamentari AUR – senatorul Evdochia Aelenei şi deputaţii Ringo Dămureanu şi Dănuţ Aelenei – și-au deschis un birou parlamentar în oraşul El Ejido, din Regiunea Almeria, Spania, unde trăiesc peste 30.000 de români. Ei și-au propus ca astfel să fie mai aproape de acești românii care muncesc aici și să se implice în apărarea drepturilor şi promovarea intereselor acestora.

De asemenea, parlamentarii AUR au discutat cu reprezentanții Consulatului României la Almería, precum și cu românii veniți pentru servicii consulare, despre probleme cu care se confruntă comunitatea românesc din această regiune pentru a putea veni mai bine în sprijinul acestora, a punctat deputatul Ringo Dămureanu, precizând că deplasarea în Spania a fost făcută din resurse proprii.

Imediat după inaugurarea biroului parlamentar onorific din regiunea Almeria, la sediu au avut loc întâlniri cu Antonio Valdivieso Montes, secretarul general pe Regiunea Almeria al celei mai puternice confederaţii sindicale din Spania, Comisiones Obreras. Confederaţia spaniolă este afiliată la Confederaţia Europeană a Sindicatelor Independente (CESI), ca şi Confederaţia Sindicală Naţională Meridian din România, a precizat Dămureanu.

Domnul Valdivieso a dorit să cunoască realităţile sindicale şi politice din România, ştiind că sunt singurul parlamentar sindicalist din ţara noastră. În acelaşi timp, domnia sa a explicat că, spre deosebire de sindicatele româneşti, cele spaniole au revendicări inclusiv de ordin politic. Concluziile întâlnirii au vizat implicarea Comsiones Obreras în apărarea drepturilor şi promovarea intereselor lucrătorilor români din regiune”, a mai spus deputatul AU Ringo Dămureanu.

Preluare: 60m.ro