Autor: Elena Gadina, consultant asigurări  Almeria

De unde ești? Ai copii? Ești căsătorit? Unde stai? Ce muncești?

Întrebări atât de naturale și de simple. Ne ies pe gură fără să ne gândim prea mult. Pentru că suntem curioși! Pentru că vrem să aflăm cât mai multe. Doar știm cu toții că informația este aur curat.

Așa că e în interesul nostru să dorim să aflăm informații noi sau să verificăm dacă informațiile noastre sunt corecte, prin urmare avem sute de întrebări zilnic. Și asta este foarte bine.

De multe ori aflăm răspunsuri fără să întrebăm. Primim direct informațiile.

În realitate, informațiile nu sunt altceva decât răspunsuri la intrebari, puse de noi sau de altcineva (nici nu e nevoie să aflăm cine a pus prima dată întrebarea 🙂).

Ce faci? Unde ești? …Vrem mai multe detalii.

Cu cât pui mai multe întrebări, cu atât afli mai multe răspunsuri. Cu cât ai mai multe răspunsuri înseamnă că știi mai multe informații. Doar așa poți să pui și alte întrebări.

„Informație – întrebare – răspuns” este singurul mecanism care te ajută să ajungi la adevăr.

Nu vrei să afli adevărul? Rămâi doar la o simplă informație? Nu întrebi mai multe?

😃 Tot întrebări și astea, dar la care trebuie să răspunzi tu singur!

E bine să primești răspunsuri! Dar e și mai bine ca răspunsurile pe care le primești să fie adevărate!

Așa că e foarte important și pe cine întrebi. Trebuie să mergi la sursă, la cel care are răspunsuri corecte. E valabil pentru orice domeniu. Dacă ai probleme cu mașina întrebi un mecanic. Probleme de sănătate, întrebi un medic. Probleme cu copilul la școală, întrebi profesorul.

Dacă ai întrebări legate de asigurări, întreabă pe cineva din domeniu.

Cam ăsta e circuitul, atunci când vrei să fii sigur de ceva. 

Nu am uitat că ți-am promis că îți dau informații despre cum să cântărești dacă o companie de asigurare e bună, dacă agentul e bun, dacă ai un contract de asigurare bun.

Dar am vrut întâi să mă asigur că vezi cât de importante sunt informațiile și întrebările și răspunsurile!

P.S.: Dacă ai întrebări la care nu ai găsit încă un răspuns în articolele mele, nu mai aștepta… Întreabă la redacție sau direct în comentarii!

Te asigur că o să îți răspund.

Pentru mine toate întrebările sunt importante, așa că vreau să știu care e întrebarea ta. Iți garantez un răspuns corect.