Zilele trecute, la Anaheim California-SUA, s-a desfășurat cel mai mare concurs de talente din lume, World Championships of Performing Arts-WCOPA 2020. Printre cei circa 18.000 de participanți din peste 70 de țări, a fost selectată și o olteancă, folcorul oltenesc participând pentru prima dată în istoria acestui concurs. Elisa Popovici a reușit să ajungă în finală, obținând și premii valoroase pentru echipa României.

Copii talentați din peste 70 ţări (dansatori, soliști, actori, modele, etc) au participat  în perioada 24 iulie – 2 august la cel mai mare concurs mondial de talente- World Championships of Performing Arts, USA. În echipa României, selectată să participle de către directorul naţional WCOPA România, Iolanda Deca, a fost și micuța Elisa Popovici, din Balș, de 12 ani, în prezent elevă a Liceului Dinu Lipatti, studiind și naiul. Ea a ales să participe cu folclorul românesc, pentru prima dată reprezentat la nivelul acestui concurs în istoria celor 24 de ediții. Elisa a participat la două secțiuni- vocal individual- cu o doină oltenească, echipe- alături de un talentat coleg instrumentist și la secțiunea modeling. Olteanca a reușit să ajungă până în finala concursului și chiar să urce pe podium la toate cele trei categorii.

,,Am reusit să duc folclorul  peste hotare! Am adus în România 2 medalii de argint și una de bronz la cel mai mare concurs de talente din lume, una alături de colegul meu instrumentist Alex Militaru! Îmi doresc ca România să fie mândră de mine. Vreau să îi multumesc doamnei profesoare Maria Constantin și doamnei Iolanda Deca, director național. Am obținut: Vocal- argint cu doina ʺÎn vale la noi, la Oltʺ, Grup- argint alături de Alex Militaru cu melodia din repertoriul Mariei Constantin ʺCa la noi, la nimeneaʺ și Modă- bronz ʺ, declară Elisa.

Elisa Popovici cântă muzică populară de câțiva ani și a reușit să impresioneze jurații de la Next Star, dar și să câștige mari premii la festivaluri naționale și internaționale de folclor, fiind remarcată de către mari specialiști în folclor, printre care etnomuzicologul Elise Stan. Este cunoscută publicului oltean iubitor de muzică populară prin desele apariții alături de Ansamblul Poarta Olteniei, condus de președintele GAL Ghimpețeni – Titel Ciobanu și coregraful Marian Stănescu.

Mirela Ogea

preluare realitateaoltului.ro