Moto: Nu da mâncare hienelor că te vor devora

          Nu știu cum se face dar parcă trăiesc într-un film ireal. Într-un așa zis glob de cristal, al realității, care este răsturnat cu capu-n jos, fără a avea vreun stăpân sau o mișcare, cel puțin de rotație.

          După brambureala pandemică în care aleșii ne-au arătat ipocrizie la un nivel olimpic, în care lipsa coerenței și a credibilității este pusă la rang de mitocăneală acum a venit rândul unei telenovele ieftine care are ca finalitate un singur lucru și anume acela de a ne arăta, dacă mai era necesar, pentru a nu știu câta oară mecanismul corupției la nivel instituțional.

O crimă, nu una oarecare.

O adevărată bătaie între clanurile din România cu un deznodământ tragic.

Dacă ar fi doar asta nu ar fi o dramă așa mare.

          Zilnic mor oameni de foame și nimeni nu zice nimic, zilnic sunt înșelați oameni și justiția nu-i apără, zilnic sunt fel de fel de cazuri care mai de care de domeniul fantasticului care nu sunt mediatizate deoarece nu sunt de interes și zi de de zi suntem surprinși de evenimente noi.

Însă, când vezi opulența la un nivel exacerbat amestecat cu declarații televizate și o impotență la nivel de stat, stai și te întrebi, cum ar fi de alfel normal:

„Cine pe cine conduce în țara lui Decebal, la ce mai există cod penal, sau pur și simplu de ce să mai cred într-o Românie liberă, frumoasă și democrată atât-a timp cât de 30 de ani nimeni, dar absolut nimeni, nu a pus un strop de sudoare, pasiune sau iubire pentru această glie strămoșească”.

          De s-ar întoarce Ceaușescu, pentru cei mai tineri recomand să întrebați părinții și nu să vă luați după cărțile de istorie, ar crăpa pe loc.

De ce ?

De inimă rea !!!

          Din cauza celor care au venit după el la frăiele țării, gen-escu, dar și a lui Ion-neamțu-vorbărețu ce nu au făcut altceva decât să prospere personal în defavoarea națiunii române.

Însă tragica-comedie este proliferarea mafiei și a complicilor fără scrupule care se mai cred și apărătorii politrucilor. Pardon, a „polibanilor”, deoarece politrucii aveau un statut onorabil și principii de fier, pe care le respectau.

Vorba lui Bitman, de la Holograf:

Mafia e-n tot și-n toate

                ……

Mafia îți dă c-o mână, îți ia cu alta tot ce ai

…..

Tu crezi că scapi, dar ești mereu la mâna lor.

Culmea ironiei cum după doar trei ani de la așa-zisa Revoluție din decembrie 89, mai exact în 1992 trupa Holograf lansează albumul „Bani vorbesc”, putem zice o premoniție muzicală a evoluției societății românești până astăzi care surprinde de o manieră crudă esența umană.

          Dar cum există împărații fără regate, doar cu slujitori în toată Europa sau pe unde or mai ajunge, așa există și proletarii, luptătorii zilnici ai găurilor negre, gen: taxe, impozite, majorări, nedreptăți, jigniri, asupriri,etc care se văd implicați în vâltoarea unei impotențe sociale controlate.

Controlate de către cine ?

Conform unui proverb românesc: Vorba multă, sărăcia omului , așa și eu închei subiectul acesta, al controlului. Ce rost ar avea. Și așa românul este expert la fotbal, politică și paranormal.

          S-ar putea spune că este un fel de joc de-a Hoții și vardiștii, mediatizat la extrem, cu judecători care încă se mai joacă de-a baba-oarba în cercul infracționalității astfel încât personajele implicate să mimeze De-a prinselea iar o națiune să caște ochii la fiecare program de știri.

          Dar totuși cine este de vină pentru acest vals al anormalității care crează atâtea valuri zgomotoase. Televiziunile bine-nțeles.Căci ele, fug după ranting mediatic mai rău ca cocoșul după găină și care în 2-3 zile au vorbit mai mult despre un oarecare Pian, decât în ultimii ani de -escu. Mă refer la Eminescu, pentru a nu se compara cu ceilalți -escu ce au trecut la fel rața prin apă și care intră în categoria „Așa, NU” din viitoare programă a urmașilor lui Creangă.

          Cât despre speranță, am ajuns să cred că a fost amanetată, fără a mai putea fi răscumpărată.

Sorin Bălășcău, 10 august 2020