Cristian Segărceanu

Andalucía înregistrează cel mai mic număr de spitalizați de persoane infectate cu Covid-19 de când a început pandemia. În acest moment sunt 45 de persoane spitalizate, dintre care 6 în unitățile de îngrijire intensivă (UCI), într-un moment în care focarele cresc în cea mai mare parte a teritoriului, ajungând la un număr de 20.

Pe provincii: în Almería 10 spitalizați dintre care 2 în UCI, Cádiz 3 spitalizați și niciunul în UCI, Córdoba 4 spitalizați dintre care 2 în UCI, Granada 12 spitalizați dintre care 1 în UCI, Huelva 1 spitalizat și niciunul în UCI, Jaén 2 spitalizați și niciunul în UCI, Malaga 10 spitalizați și niciunul în UCI și Sevilla 3 spitalizați dintre care 1 în UCI.

Din cele 20 de focare, 15 sunt încă în fază de cercetare. Aceasta înseamnă că poate crește numărul celor afectați. Cel mai mare dintre aceste focare active investigate este cel din Almería, unde până acum au fost detectate 64 depersoane pozitive.

Vestea bună este că de vineri nu a murit nici o persoană din cauza Covid-19, poate și din cauză că media de vârstă a persoanelor infectate a scăzut considerabil.

Autoritățile anunță că s-a încheiat perioada de grație și vor trece la aplicarea amenzilor pentru persoanele care nu respectă obligativitatea purtării măștilor.