Asociación Socio-Cultural Romanati cu sediul in El Ejido, Almeria, reprezentată prin Giani-Mircea Florescu mulțumește Camerei de Comerț și Industrie Dolj, cu sediul in Mun. Craiova, Dolj, reprezentată de președintele acesteia, domnul  Gabriel Vlăduț pentru generoasa donație de carte, albume și dvd-uri destinate Centrului Cultural La Tierra Tracia și Bibliotecii El Libro Rumano din El Ejido ca un mod concret de păstrare, afirmare și sprijinire a identităţii culturale a românilor din diaspora.

O parte din această donație va merge la Sevilla in ajutorul comunității românești ce a inițiat proiectul Povestea Abecedarului coordonat de colega noastră, Andreea Elena .

Sprijinul acordat  este un punct de plecarea pentru crearea unui parteneriat durabil si reprezintă  o consecință firească al interesului Camerei de Comerț și Industrie Dolj de promovare la nivel european a imaginii României, a valorilor comunităţilor româneşti din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre Regiunea Oltenia, România implicit şi comunitatea românească din Andalucia.

Menționăm că in luna ianuarie a acestui an, in urma unei intâlniri informale desfășurate la Craiova, Dolj, la care au participat domnii Gabriel Vlăduț, președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Valentin Mitrică și Viorel Stănescu, Societatea Cooperativă Popasuri Dunărene și Giani Mircea Florescu, Asociación Socio-Cultural Romanati s-a discutat despre necesitatea constituirii unei Camere de Comerț Bilaterale, Oltenia-Almeria. Deși criza generată de pandemia Covid 19 a amânat pentru moment punerea in practică a acestui proiect, parteneriatul creat rămâne activ și vine cu soluții și idei pentru constituirea Camerei de Comerț Bilaterale,  atât de necesară ambelor regiuni din Spania și România.

                                                                     Asociación Socio-Cultural Romanati