În total, 335 de cadre didactice din școlile publice au solicitat să participe în programul de consolidare educativă din timpul verii lansat de Ministerul Educației și Sportului pentru al doilea an consecutiv, cu scopul de a combate eșecul școlar.

Delegatul teritorial de Educație, Sport, Egalitate și Politici Sociale din Almería, Antonio Jiménez, a dorit să menționeze că ”la această participare a cadrelor didactice se adaugă faptul că sunt 43 de centre educaționale din provincie care au dorit să se alăture acestui program” și continuă să explice că ”predarea se va face de către cadre didactice, stagiari și deasemenea suplinitorii care au calitățile necesare pentru a dezvolta subiectele incluse în proiect”.

Învățătorii și profesorii selectați vor primi un bonus în valoare de 30 de euro pentru fiecare oră de predare directă cu elevii.

Planul este destinat elevilor din învățământul primar și secundar obligatoriu (ESO) înscriși în centrele susținute din fonduri publice și care prezintă dificultăți în atingerea competențelor și obiectivelor cursului în care este înscris.

Termenul pentru ca familiile să-și înregistreze copiii va fi deschis între 12 și 18 iunie. Planul va fi elaborat în iulie, cu condiția ca autoritățile medicale să îl autorizeze.

Părinții trebuie să completeze cererea, de preferință în format electronic, pe site-ul Ministerului Educației și Sportului. Dacă școala elevului nu participă în acest program, vor avea dreptul de a fi repartizați la o altă școală din aceeași localitate.

Preluare Almeria 360, 4 iunie 2020