Paco Ureña: Toreador

Coridele de tauri din Malaga și Almería au fost ultimele suspendate definitiv din cauza crizei coronavirusului, care a paralizat acest tip de activități începând cu14 martie și a forțat deja anularea a aproape 500 de manifestări în Spania, Franța și Portugalia.

Astfel, Malaga nu va oferi spectacole taurine în acest sezon la sărbătorile orașului care se vor desfășura între 15 și 22 august. Primarul orașului, Francisco de la Torre nu exclude realizarea de alte activitați culturale pe timpul verii.

Omologul său din Almería, Ramón Fernández-Pacheco, a luat, de asemenea, decizia de a suspenda festivitățile din această capitală andaluză și, odată cu aceasta, spectacole taurine care urmau să aibă loc în timpul sărbătorii Fecioarei Mării (Virgen del Mar) între 22 și 25 August.

Incertitudinea cu privire la evoluția crizei de sănătate și lipsa de precizie a măsurilor care vor fi aplicate spectacolelor publice începând cu faza a treia a ridicării restricțiilor determină multe firme organizatoare să își anuleze spectacolele programate pentru lunile iulie, august și septembrie.

Preluare  DIARIO DE ALMERÍA , 4 iunie 2020