Purtătorul de cuvânt pentru Educație al Grupului Parlamentar Socialist in Parlamentul de Andalucia, Beatriz Rubiño, a anunțat că platforma pe care guvernul andaluz a lansat-o marți pentru înscrierea telematică în centrele de învățământ pentru următorul curs, nu funcționează.

Această nouă eroare, care face imposibilă înscrierea electronică, a indignat familiile și echipele de conducere ale centrelor, deoarece, așa cum precizează în rețelele de socializare Asociația Directorilor, din nou, ei sunt cei care trebuie să înfrunte comunitatea și să ceară răbdare și liniște.

„Guvernul lui Juan Manuel Moreno Bonilla continuă să împingă comunitatea educativă andaluză în haos, cu lipsa de previziune și incapacitatea manifestată” potrivit lui Rubiño, care a amintit că centrele de învățământ au deschis pe 18 mai pentru a începe procesul de admitere de forma prezențial cu opoziția sindicatelor și asociațiilor de profesori și fără a ține cont de părerea primăriilor. „Nu este acceptabil ca responsabilii din Guvernul Andaluz să transfere toată răspunderea către directori și ca, în loc să faciliteze procedurile administrative pentru familii, le complică și mai mult”, a declarat deputata socialistă.

De asemenea, Rubiño a cerut guvernului andaluz ”să-și facă temele în planificarea următorului an școlar 2020-2021 și să evalueze toate scenariile posibile pentru o revenire în sălile de clasă cu garanții de securitate pentru întreaga comunitate educativă”.

Socialista a cerut lui Juanma Moreno să uite de confruntarea cu guvernul central al Spaniei și să îndeplineascăobligația de a prezenta Ministerului Educației un plan pentru noul curs școlar în prima jumătate a lunii iunie, plan care trebuie realizat în urma dialogului cu comunitatea educativă andaluză.

Preluare Almeria 360, 5 iunie 2020