Asociația de Parkinson din Almería (APAL) s-a alăturat marii familii a Federației Asociațiilor Persoanelor cu Dizabilități (FAAM), după admiterea în unanimitate de voturi ale celor 17 grupuri care alcătuiau federația, în adunarea generală a acestui an.

De la constituirea colectivului asociației în aprilie 2018, FAAM a sprijinit întotdeauna APAL, într-o relație care se consolidează cu încorporarea ca nou membru al federației alcătuită în prezent din 18 asociații. Toți participanții au primit cu aplauze APAL în cadrul Federației.

María González, președinta APAL, a spus că este o onoare apartenența la FAAM și că mulțumește pentru tot sprijinul primit din partea Federației de-a lungul timpului.

Asociația de Parkinson din Almería și-a făcut prezentarea oficială pe 11 aprilie 2018, in Ziua Mondială de Parkinson. În prezent, aceasta are un număr de 67 de membri reprezentând cele peste 2.000 de persoane afectate în provincia Almería. Din aprilie 2019, APAL își are sediul într-un spațiu donat de UGT, situat pe strada Haza de Acosta din Almeria.

Admiterea acestei noi asociații a avut loc în adunarea generală a FAAM, care datorită situației actuale, cauzată de pandemia Covid-19, s-a efectuat prin videoconferință. O întâlnire virtuală care a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor coronavirusului și în care a fost prezentat raportul de activitate a anului 2019.

Preluare Almeria 360, 4 iunie 2020