Președintele Guvernului Andaluz, popularul Juanma Moreno, a cerut președintelui Guvernului, socialistul Pedro Sánchez, ca Andaluzia să inceapă ieșirea din carantină cu municipalitățile și regiunile cel mai puțin afectate de coronavirus.

După conferința președinților regionali cu Pedro Sánchez, organizată telematic duminică, 19 aprilie, Moreno a explicat că incidența Covid-19 este minoră în Andalucía comparativ cu restul  Spaniei și de aceea a susținut ca revenirea la normalitate să înceapă cu municipalitățile și regiunile unde boala a avut o prezență mai mică.

Andalucía este, împreună cu Murcia, una dintre regiunile care rezistă cel mai bine crizei derivate din pandemia coronavirusului. Numărul de infectați din comunitatea andaluză se ridică la 11.425, ceea ce reprezintă 5,7% din cei 198.470 infectați din întreaga țară, în ciuda populației andaluze care reprezintă aproximativ 18% din populația națională.

Din acest motiv, Moreno a susținut că Andalucía trebuie să fie una dintre primele care să revină la normalitate prin regiuni, zone sau teritorii care îndeplinesc condițiile. Acest lucru nu va fi înainte de, cel mai probabil, 10 mai când starea de alarmă se va încheia. De asemenea, revenirea se va efectua treptat, cu toate garanțiile de securitate și distanțare socială care au fost stabilite și în coordonare cu guvernul central care este autoritatea competentă, a spus Moreno.

                                                                                                                                elmundo.es