Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spun că alimentația este esențială în această perioadă. Sistemul imunitar trebuie ajutat, printr-o dietă bogată pentru a fi mai puternic în fața bolilor infecțioase și cronice.

În aceste zile este indicat consumul alimentelor bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți de care are nevoie organismul uman. Grăsimile consumate în această perioadă trebuie să fie la un nivel moderat, motiv pentru care experții OMS recomandă consumul de grăsimi nesaturate, de exemplu, cele din pește, avocado, nuci, ulei de măsline, soia, floarea soarelui și porumb), în locul celor saturate- carnea grasă, unt, ulei de palmier, smântână.

Astfel, e bine să consumăm:

  • fructe
  • legume
  • linte
  • fasole nuci și cereale integrale
  • alimente care provin de la animale: carne, pește, ouă și lapte.

Prin urmare, se recomandă alimentele proaspete, neprocesate, la care se adaugă un consum mare de apă. OMS recomandă ca un adult să consume între opt și zece căni de apă pe zi.

Pentru gustări, alegeți legume crude și fructe proaspete, mai degrabă decât alimente bogate în zahăr, grăsimi sau sare. Nu exagerați legumele și fructele, deoarece acest lucru poate duce la pierderea de vitamine importante. Atunci când folosiți legume și fructe conserve sau uscate, alegeți soiuri fără sare sau zahăr adăugate.

Ce este de evitat în această perioadă

Produsele bogate în zahăr sau sare trebuie evitate în aceste zile pentru că doar așa poate fi redus pentru a reduce semnificativ riscul de obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și anumite tipuri de cancer.

Potrivit OMS, pentru Europa urmează săptămâni critice.

„Amenințarea acestei pandemii produce încă o presiune uriașă asupra Europei. Numărul de infectări din toată regiunea continuă să crească. În ultimele zece zile, numărul cazurilor raportate aproape că s-a dublat, ajungând la aproape un milion. Asta înseamnă că jumătate din bilanțul mondial al COVID-19 este în Europa”, a declarat Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa.

impact.ro