Vrei bani mai mulţi? Asta e în capul angajatorului când tu vii cu o asemenea cerinţă. Am stat mult să mă documentez pe acest subiect şi singurele lucruri pe care le-am găsit au fost nişte articole penibile de cum să-ţi perii şeful pe munca ta. Haideţi să ne revenim şi să ne trezim la realitatea secolului 21 şi nu 18 când existau stăpăni de sclavi.

Mărirea de salariu nu reprezintă un gest inimos al patronului către tine nici măcar o favoare, mărirea de salariu reprezintă un calcul simplu al orelor tale pierdute muncite şi mai ales câţi bani s-au câştigat pe nervi, pe minte şi pe energia ta. Să revenim la principiile de bază, pe orice piaţă a muncii civilizată există drepturi şi obligaţii.

În primul rând nimeni nu îţi face nici o favoare, tu angajatul oferi experienţa ta unui angajator care are nevoie de ea. Când mă refer la experienţă, înteleg de la facultate la calificarea în munca de strungar. Toate acestea se numesc experienţă.

Mai aud câte un angajator care îi spune unui proaspăt absolvent ieşit de pe băncile facultăţii că nu are experienţă. Aşa este cinci ani în care înveţi zi de zi şi îţi toceşti mintea ca să fii bun într-un domeniu înseamnă un fel de excursie cu şcoala sau o tabară. Ca să puteţi obţine o mărire de salariu ca să revenim la topicul articolului trebuie să ştiţi foarte clar cine sunteţi şi ce oferiţi.

Când un patron sau o instituţie vă angajează, o face fiindcă, mă repet, are nevoie de calificarea şi profesionalismul dumneavoastră, aici exclud legăturile de familie sau cunoştinţele, acolo sunt fie datorii vechi de bani, fie e vorba de liniştea sufletescă a patronului care îşi angajeză cumnatul ca să fie fericită nevasta, deci excluzând aceste motive e vorba de cerere şi ofertă, eu îmi ofer calificarea profesională iar tu o cumperi.

De asemenea când un patron vă angajează, o face conform legilor unei ţări şi aici mă refer la opt ore de lucru, concediu, asigurarea unui mediu corespunzător desfăşurării activităţilor şi bineînţeles pe un salariu şi mai ales pe o fişă a postului în care trebuie să îndepliniţi nişte sarcini. Orice depăşeşte opt ore de lucru sau sarcini suplimentare, trebuie să fie plătite.

De curând am colaborat cu o mare firmă de IT din Franta pe un proiect iar după ora cinci nu mai era nici un angajat în firmă, putea să fie deadline-ul peste o zi nu conta, iar angajatorul ştia asta. Asta înseamnă să respecţi munca cuiva dacă un patron vrea să îi munceşti mai mult atunci plăteşte mai mult.

V-aţi întrebat vreodată de ce multe companii multinaţionale vin în România.Să vă luminez,  piaţa forţei de muncă în România este calificată  şi mai ales lucrează pe salarii mici, este o mentalitate căreia îi suntem încă tributari indiferent că mai suntem sau nu în România. Românii au rămas încă cu mentalitatea bunicilor, mă plăteşte la timp şi am un salariu asigurat. Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o. În primul rând ca să fim puţin filozofi, nimic nu este sigur în viaţă şi aici nu mă refer că poate să te calce maşina mâine, ci la faptul că acea companie mare şi sigură s-ar putea să dea mâine faliment, în al doilea rând te-ai găndit că pe munca ta şi pe cele minim 10-12 ore pe care le stai la job, s-ar putea să câştigi mai mulţi bani în altă parte?

În final mărirea de salariu nu înseamnă un milion două sau cinci în plus, mărirea de salariu înseamnă  ideea că eşti apreciat, că ai valoare şi însemni ceva. Despre asta este vorba iar această mărire nu o obţii cum citeam într-un articol când îţi prinzi şeful într-o dispoziţie bună.

Mărirea de salariu o obţii ştiind cine eşti, ce oferi şi fără frica că altcineva îţi poate lua locul şi eşti dispensabil. Credeţi-mă dacă eşti corect şi îţi faci treaba bine indiferent că eşti de 5 luni angajat, un an sau doi meriţi o mărire de salariu pentru că, costurile unui nou angajat ar costa compania mai mult decât o mărire de salariu.

Şi dacă totuşi firma preferă  un nou angajat, în altă parte altă firmă face accelaşi lucru preferă un nou angajat care puteţi fi dumneavoastră. Nu vă pregătiţi şi vă specializaţi ani în şir într-un domeniu ca să vă angajaţi, o faceţi ca să fiţi un bun pe piaţa forţei de muncă nu pentru un job, ci pentru a vă profesa meseria.

Învăţaţi să vă apreciaţi efortul şi munca depusă şi să vă puneţi un preţ, ştiu sună ciudat dar de fapt la asta se rezumă totul dacă nu o faceţi dumneavoastră o va face patronul pentru voi. Apreciaţi-vă munca corect, fiţi fermi în ceea ce doriţi şi atunci veţi obţine ceea ce vreţi.

Trăim timpuri grele în care avem nevoie de bani dar şi patronii, instituţiile, companiile multinaţionale au nevoie de oamenii care să le facă treaba. Şi mai ales nu uitaţi că trăiţi într-un stat care are legi care vă protejează, că există nişte sindicate care vă pot apăra drepturile dar mai ales că nu vă duceţi să cerşiţi un job sau o mărire de salariu ci le meritaţi fiindcă şi ceilalţi au nevoie de dumneavoastră.

Şi nu uitaţi, sunteţi Stăpânul propriei vieţi !!!

 Andra Fornea