PS TEOFIL DE IBERIA PREZENT LA HRAMUL PAROHIEI DIN ROQUETAS DE MAR

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, Joi, 5 Ianuarie 2023, s-a aflat în Parohia Botezul Domnului, din Roquetas de Mar, Spania, unde a oficiat Taina Botezului pentru micuțul Casian-Adrian, al treilea copil al familiei Părintelui Paroh Adrian Fofiu și a doamnei preotese Tania, nași fiindu-i domnul consul Robert Hellvig împreună cu soția sa Diana.

În ziua Praznicului Botezului Domnului, 6 Ianuarie a.c., Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Slujba cea Mare de Sfințire a Apei, alături fiindu-i în slujire Părintele Paroh Adrian Fofiu și Părintele Arhidiacon Casian Nemet.

Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură, a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea Praznicului de astăzi. La Botez, Domnul și-a descoperit pe deplin identitatea. Dacă la Naștere totul era învăluit în mister, acum Însuși Tatăl dă mărturie: “Acesta este Fiul Meu Cel iubit, întru Care am binevoit”. Această mărturie este întărită și de Pogorârea Duhului Sfânt, în chip de porumbel. Tot acum, la Botez, ni se descoperă și Taina Preasfintei Treimi. Dumnezeu nu este o singurătate absolută, ci este o comuniune desăvârșită de iubire între trei Persoane absolute și supreme: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.

Tot acum, la Botezul Domnului, putem vedea cum pocăința deschide Cerul. Intrând în apele Iordanului, împreună cu păcătoșii care doreau schimbarea vieții lor, Domnul se căiește împreună cu noi și ia asupra Lui păcatele tuturor oamenilor. Această pocăință Îi este bineplăcută Părintelui Ceresc, și este de dorit să o cultivăm și noi mereu. Altfel, nu vom avea parte de darul Duhului Sfânt și de bucuria vieții veșnice.

​ La final, Părintele Paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Teofil de Iberia, pentru vizita și slujirea Sfintei Liturghii, domnului consul Robert Hellvig, domnului Gabriel Amat Ayllon, primarul orașului, și tuturor credincioșilor prezenți.

Obispado Ortodoxo

http://www.obispadoortodoxo.es/