În perioada 26 iunie – 01 iulie a.c., la iniţiativa Consulatului General al României la Sevilla, s-a desfăşurat la Santiponce/Sevilla, Comunitatea Autonomă Andaluzia, prima tabără de pictură româno-spaniolă.

Acest moment dedicat artei, este primul proiect organizat în cadrul acordului de înfrăţire dintre oraşul Eforie şi oraşul Santiponce, semnat în aprilie anul acesta.

Conceptul în jurul căruia s-a dezvoltat acest prim proiect cultural comun, dintre cele două oraşe, s-a materializat prin participarea a cinci distinşi artişti contemporani români, pentru o perioadă de o săptămână, la o serie de sesiuni de pictură în Santiponce/Sevilla, alături de artişti locali.

Sesiunile de pictură s-au desfăşurat într-o atmosferă relaxantă şi au fost îmbinate cu ingeniozitate cu o serie de activități culturale, prilej ce a oferit artiştilor români oportunitatea de a se familiariza cu peinsajul idilic al oraşului Santiponce.

Folosim acest prilej pentru a mulțumi celor doi edili, dl. Justo Delgado (Santiponce) și dl. Robert-Nicolae Șerban (Eforie), echipelor din cadrul celor două primării, precum şi Asociaţiei Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.

*******

En el periodo 26 de junio-1 de julio, por iniciativa del Consulado General de Rumanía en Sevilla, tuvo lugar en Santiponce, el primer campamento de pintura rumano-español.

Este momento dedicado al arte, es el primer proyecto organizado en el marco del acuerdo de hermanamiento entre la ciudad de Eforie y la ciudad de Santiponce, firmado en abril de este año.

El concepto en torno al cual se desarrolló este primer proyecto cultural entre las dos ciudades, se materializó a través de la participación de cinco destacados artistas contemporáneos rumanos, durante un período de una semana, en una serie de sesiones de pintura en Santiponce, junto con artistas locales.

Las sesiones de pintura se llevaron a cabo en un ambiente relajado combinándose con una serie de actividades culturales que ofreció a los artistas rumanos la oportunidad de familiarizarse con el idílico paisaje de Santiponce.

Aprovechamos esta oportunidad para agradecer a los dos alcaldes, el Sr. Justo Delgado (Santiponce) y Sr. Robert-Nicolae Șerban (Eforie), a los equipos de los dos ayuntamientos, así como a la Asociación de Localidades y Áreas Históricas y Artísticas de Rumania por el apoyo brindado en la realización de este proyecto.

Consulatul General al României la Sevilla