Perspectivele de consolidare a cooperării la nivel bilateral și european s-au aflat în centrul discuției dintre ambasadorul George Bologan și secretarul de stat pentru Uniunea Europeană din cadrul Ministerului spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării, Pascual Navarro. Întâlnirea a avut loc la data de 27 aprilie 2022 și a prilejuit prezentarea priorităților mandatului șefului misiunii diplomatice, cu accent pe continuarea dinamizării relației bilaterale, comunitatea românească din Spania și aspirațiile sale legitime privind obținerea dublei cetățenii, precum și colaborarea româno-spaniolă în cadrul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice.

Cei doi interlocutori au apreciat contribuția comunității de români din Spania, ”sufletul unei relații bilaterale privilegiate”, la dezvoltarea societății gazdă și au analizat perspectivele de întărire a cooperării româno-spaniole în domenii care pot aduce beneficii ambelor popoare.

Ambasadorul George Bologan a subliniat importanța unui dialog deschis și constant, având în vedere numeroasele interese comune pe care România și Spania le împărtășesc în plan european și internațional. Cu referire la contextul de securitate fără precedent, a fost evidențiată solidaritatea și unitatea la nivelul Uniunii Europene în fața agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și importanța consolidării flancului estic al NATO.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España