În ultima perioadă, unii dintre dumneavoastră ne-au semnalat o serie de anunțuri în spațiul public, îndeosebi pe forumurile de români din Spania, conform cărora persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Vă informăm că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul nostru pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

Atenționăm cetățenii români că se expun unor riscuri serioase atunci când își cedează datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Amintim că serviciul de programări consulare este GRATUIT și poate fi realizat exclusiv pe pagina de internet www.econsulat.ro.

Vă încurajăm să vă informați exclusiv din surse oficiale.

🔍 Informații privind serviciile consulare se regăsesc pe paginile de internet ale:

✔️ Ambasadei României la Madrid (madrid.mae.ro)

✔️ Oficiilor consulare ale României din Spania

✔️ Ministerului Afacerilor Externe român (www.mae.ro).

Vă încurajăm și pe viitor să ne semnalați anunțuri de acest gen pentru a preveni împreună apariția unor situații neplăcute care au ca victime cetățeni români.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España