Finanțările nerambursabile puse la dispoziție de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) dar și o serie de informații de interes general, precum recensământul organizat în România, au fost principalele teme din cadrul videoconferinței din 7 aprilie 2022, cu peste 130 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din diaspora.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu alături de echipa DRP, au răspuns întrebărilor punctuale ale românilor din țări precum Italia, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Spania, Luxembourg etc. care au vizat fie anumite condiții de eligilibilitate din Ghidul Beneficiarului, devizul de cheltuieli sau perioada de desfășurare a anumitor propuneri de proiecte care au fost trimise.

“Vă mulțumesc pentru că ați dat curs inițiativei noastre de a ne reuni periodic să schimbăm idei, să ne cunoaștem, să vă înțelegem mai bine dificultățile cu care vă confruntați în afara granițelor și bineînțeles să vă oferim sprijin dar, în același timp, să venim cu soluții concrete împreună cu celelalte instituții ale statului român. Suntem în slujba dumneavoastră, a românilor de pretutindeni și doar împreună vom reuși tot ce ne-am propus!” a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

“Mulțumim reprezentanților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României care au fost alături de noi și ne bucurăm pentru colaborarea excelentă pe care ne dorim să o continuăm în beneficiul cetățenilor români din străinătate.”

Faxebook: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni