Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează concursul pentru Premiile pe anul 2021, cu tema „Pandemie și Patriotism”.
Făcând un arc peste timp la momentul Marii Uniri din 1918, marcat de asemenea de un episod pandemic grav și extins, competiția jurnalistică derulată sub egida UZPR este gândită să ilustreze faptul că în momentele de mare încărcătură istorică, societatea românească a știut mereu să-și coaguleze energiile în numele idealului național și binelui social.
Jurnaliștii sunt printre primii chemați să fie alături de națiune în toate momentele sale, cotidiene sau cu valoare de unicat, iar reflectarea marii provocări prin care trece societatea românească în actuala perioadă pandemică nu fac decât să sublinieze o dată în plus valoarea și impactul actului jurnalistic.
Sub aceste auspicii, invităm jurnaliștii din România, membri sau nu ai UZPR, să participle la concursul Uniunii cu materialele publicate în anul 2021 și care oglindesc nenumăratele fațete ale reacției societății românești la etapa pe care o traversează România.

Materialele de presă care participă la concursul UZPR pe anul 2021, cu tema „Pandemie și patriotism”, pot fi trimise la sediul UZPR, din Bd. General Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, București sau pe adresa de email concurs@uzp.org.ro, până la 1 iulie 2022, dată după care nu mai pot intra în concurs.

(DESCARCĂ AICI FORMULARUL DE CONCURS)

Materialele jurnalistice de la toate categoriile – publicații-reviste, publicistică, presă scrisă, online, diaspora, radio, televiziune, grafică și foto – vor fi evaluate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative ale jurnalismului, membri ai UZPR. Cele mai bune lucrări vor fi premiate, ca în fiecare an, în cadrul unei Gale televizate, care va avea loc în luna septembrie 2022.

Departamentul Comunicare UZPR