Se împlinesc astăzi 146 de ani de la naşterea Reginei Maria, simbolul Unirii şi al României Mari, suverana cea mai iubită.

Am omagiat-o în 2019, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la vizita sa în Spania, iar anul acesta i-am dedicat un capitol în Albumul aniversar al celor 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.

# 140RomâniaSpania #RO2021ES

Extras din “Albumul bilingv al celor 140 de ani de relații diplomatice româno-spaniole” lansat de miniștrii de externe român și spaniol la data de 30 septembrie 2021:

“Vizita pe care Majestatea Sa o efectuează în Spania, aproape concomitent cu inaugurarea Expozițiilor Universale de la Barcelona și Sevilla, este de bun augur pentru viitorul relațiilor dintre cele două țări cu o cultură latină identică […] Sentimentul de prietenie pe care Regina Maria îl nutrește pentru Spania și lumea hispanică este de o imensă valoare pentru apropierea dintre Spania și România.

Pe de altă parte, Majestatea Sa se dedică cu obstinație progresului acestor relații și oferă un sprijin valoros oricărei inițiative și activități îndreptate în această direcție”- articol al lui Henry Helfant, apărut în cotidianul ABC în 1929, despre vizita Reginei Maria în Spania.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España