Ministrul Securității Sociale și Migrației, José Luís Escrivá, consideră că „este nevoie de o schimbare culturală în Spania” pentru a urma tendința europeană de a lucra din ce în ce mai mult între 55 și 70 sau 75 de ani, deoarece din motive demografice și de calitate a vieții se poate realiza.

Spania este o anomalie europeană, în sensul că nu urmează această tendință europeană, mai mult se observă reducerea proporției persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani angajate.

Întrebat dacă sistemul de pensii este sustenabil, el a răspuns afirmativ și a spus că apropierea vârstei efective de pensionare de vârsta legală este „cel mai puternic mecanism” pentru sustenabilitatea acestuia, astfel încât obiectivul Guvernului este ca descurajările pentru pensionarea anticipată să fie mai eficiente.

José Luís Escrivá a spus că angajarea în rândul tinerilor nu înlocuiește ocuparea forței de muncă în rândul persoanelor în vârstă și a pledat pentru „generarea unei dinamici în cadrul companiilor, astfel încât persoanele de o anumită vârstă să își schimbe activitatea, programul de lucru și forma de a se dedica îndeplinirii acesteia.

De asemenea, ministrul Jose Luis recomandă punerea în aplicare a unor mecanisme de migrație regulată și ordonată care să răspundă nevoilor pieței muncii și s-a plâns că modelul actual generează „buzunare de imigrație neregulamentară dăunătore sistemului”. Tot el spunea că Spania are nevoie de mecanisme de formare și recalificare în cadrul companiilor.

Guvernul Spaniei a a acordat  ajutoare la 350.000 persoane sub forma unui venitul minim vital (IMV) și a identificat potențiali beneficiari a acestui ajutor oameni care nu și-au depus actele pentru a le obține din diverse motive birocratice.

El Independiente