Există din ce în ce mai multă conștientizare a importanței exercițiilor fizice pentru sănătate, mai multă dorință de a avea grijă de tine și mai multe facilități pentru a te antrena.

Alexander Perez, CEO-ul fondator al Wonder Medical, explică unele dintre cele mai răspândite mituri, pentru a nu cădea în ele și a se antrena cât mai sigur și mai eficient posibil.

Primul mit este cel referitor la febra musculară. Dacă a doua zi de după antrenament ai febră musculară aceasta nu semnifică că ai făcut un efort considerabil și corect. Trebuie să fim conștienți că organismul nostru  nu se poate antrena cu cea mai mare intensitate în fiecare zi”, explică Alexander Perez.

Un alt mit larg răspândit este acela referitor la faptul că cu cât transpiri mai mult, cu atât pierzi mai multe calorii. Fals. Transpirăm atunci când ne deshidratăm și de aceea nu trebuie să facem mișcare cu foarte multe haine sau într-un mediu foarte cald”.

Al treilea mit este referitor la faptul că pe măsură ce trece o anumită vârstă, exercițiile fizice sunt mai puțin eficiente Toate studiile efectuate arată că activitățile sportive care se desfășoară în mod regulat, indiferent de vârstă, vor fi întotdeauna benefice pentru sănătate.

Al 4-lea mit larg răspândit este că este mai eficient să te antrenezi pe stomacul gol.

Consumul unei gustări mici cu 30-60 de minute înainte de antrenament, ne oferă energia de a ne antrena într-un mod mai confortabil, mai plăcut și mai eficient, consumând mai multe calorii și obținând rezultate mai bune”, spune Alexander Perez.

În cele din urmă, mitul al 5-lea vorbește despre percepția că singurul lucru care te ajută să slăbești sunt exercitii aerobice, iar exercițiile de forță servesc doar pentru a crea masă musculară. În funcție de intensitatea și durata cu care sunt făcute exercițiile acestea au darul de a aduce beneficii pentru a controla greutatea corporală și a avea o stare de sănătate bună.

ABC.es