Angeles, pe numele său real Dumitru Alin Florin, este un cantautor român, ce activează în industria muzicală de aproape 20 de ani, având la activ colaborări cu majoritatea artiștilor consacrați din zona muzicii urbane, dintre care putem să-i amintim pe Nane, What’s Up, Keed, Super Ed, Nosfe, Maximilian, Sișu Tudor, Puya, Shift, Cedry2k, Vlad Dobrescu ș.a.

De-a lungul timpului a scris, a compus și a produs piese pentru artiști de muzica pop, trap și r’n’b, precum What’s Up – „La tine”, Ioana Ignat – „De Dragul Iubirii”, Alina Eremia – „Dragoste nu-i”, Giulia feat. Dorian Popa – „Ploaie de vară” etc.

1. De unde vine pseudonimul „Angeles”?

E puțin spus un nume, sau un pseudonim, e un adevărat concept, o imbinare de mai multe stiluri sub aceasta titulatură. Ideea de Angeles mi-a venit inainte să iasă piesa „Maximilian – Dragoste nebună”, care, la momentul respectiv, a fost un „HIT”. Numele meu de scenă inițial era „SPUMĂ” și toată lumea imi spunea să fac o schimbare legată de nume (iți imaginezi cum ar fi sunat „Maximilian – Dragoste nebună cu Spumă” :)) ). Intr-o seară, eram pe Google și mi-a apărut „Los Angeles” și atunci am zis că asta e! Am avut o atracție față de numele aceasta.

Cumva, tot melanjul de stiluri și-au găsit umbrela sub care să existe, iar Angeles a reușit să aplice eticheta potrivită. Los Angeles este un oraș emblematic pentru cultura pop, de la muzică până la filme, iar diversitatea care il caracterizează, se potrivește, conceptual vorbind, și cu lucrările mele.

2. In 2020 ai lansat 10 albume. Cum ți-a venit ideea să lansezi atât de multe materiale discografice într-un timp atât de scurt?

Simplu! Când ai mii de piese, proiecte la care lucrezi, pentru că asta fac zi de zi, de când mă trezesc până când adorm, e normal să ajungi la nivelul ăsta, să iți poți permite să publici 10 albume in mai puțin de un an, dar ideea a plecat de la EP-ul „GRAMONT”. Pur și simplu, eram in studio și mi-a venit in gând acest nume, „GRAMONT”, din senin. Mai târziu, am aflat că e o stradă care poartă acest nume și e chiar pe lângă Studiourile Tuan Records, unde imi desfășor activitatea, iar de la acest nume am plecat și au luat viața 10 albume, 10 concepte, 10 trăiri.

3. Cum au fost primite cele 10 albume?

Având in vedere că sunt un artist „altfel”, oamenii nu au ințeles cum s-a intâmplat să livrez atâta material in mai puțin de un an. Pe unii i-am luat prin surprindere, alții imi scriu și in ziua de azi ca abia acum au descoperit cele 10 albume, pentru că nu s-a scris nimic legat de acest subiect, nu am fost băgat in seamă și de aceea am in gând să fac 20 de albume intr-un an și să inspir, să arăt că nu există limite și să arăt că imposibilul e doar un cuvânt.

4. A existat o motivație anume care a stat la baza lansării celor 10 albume?

In primul rând dorința, iar in al doilea rând, pandemia, care mi-a arătat lumina când la alții se stingea. De ce zic asta? Pentru că atunci când cazi in intuneric, lumina te caută și nu se lasș până nu te găsește, dar ca sa ajuți procesul, trebuie să o cauți și tu, iar eu mi-am dat seama că era lângă mine și am invățat să o primesc, am invaățat să fiu un om mai bun, am invățat să fiu normal intr-o lume anormală.

5. Te vom mai auzi și pe alte piese în viitorul apropiat?

Cu siguranță! Cum spuneam, am in plan să scot 20 de albume anul aceasta (2021), dar mă mai gândesc la acest aspect, pentru că nu aș vrea să mă mai grabesc și vreau să fie ceva „altfel”, incât să mă surprindă și pe mine.

6. Ce părere ai despre noua generație și noul val de artiști din zona muzicii urbane?

Noua generație este un fenomen, e ca o junglă neexplorată, dar cu un potențial extraordinar. Pentru mine personal, noua generație are tot respectul, iar toți cei care susțin creșterea noii generații sunt oameni care au un caracter de fier, cum rar mai intâlnești in ziua de azi.

Și eu am făcut parte, mai demult, dintr-o generație nouă față de cei care erau inaintea noastră și am simțit nevoia de susținere și indrumare la vremea respectivă. Potențialul există in fiecare generație, iar „suflul nou” trebuie mereu incurajat.

7. Ce sfaturi ai pentru noua generație?

Să experimenteze, să nu se oprească nicio secundă, să viseze mai departe de stele, pentru că limita nu a fost niciodata cerul. Limita am fost noi, limita ne-o autoimpunem, iar in noi există o forță de care nu suntem constienți și nu ne invață nimeni cum să o folosim.

8. Ce muzică asculți ?

Deși poate părea un paradox, evit să ascult muzică in general. Imi place să o fac, să o simt cum se naște, să o văd cum crește, cum devine. Imi place foarte mult R&B-ul și atunci când ascult, ăsta e genul.

9. Ai ajuns acolo unde îți doreai?

Incă nu, dar dacă muncesc și rămân focusat, mă voi apropia de ce imi doresc, adică de istorie.

10. Este calitatea muzicii o garanție a succesului?

Nu. Nu poți avea nicio garanție când ești „mic”. Dar e o promisiune pentru ziua când vei crește.

11. Cât de mult consideri că imaginea unui artist contribuie la reușita sa?

Imaginea unui artist contează într-o proporție de 80%, aș spune, pentru că la ora actuală, muzica valorează mai puțin decat felul in care te prezinți in social media.

12. Dacă ai putea să schimbi un lucru legat de tine, care ar fi acela și de ce?

Nu cred că aș vrea să schimb ceva la mine, dar imi place să cred că prin mine pot schimba mințile care sunt limitate.

13. Ai colaborat cu multi artiști de-a lungul timpului. Care este proiectul la care ai lucrat și ți-a plăcut cel mai mult?

Proiectele la care am lucrat cu Nane.

14. Scrii, compui și produci și pentru alți artiști. Ce atribute trebuie să aibă, in viziunea ta, artistul cu care să lucrezi in studio într-o manieră ideală?

Orgoliul reprezintă o mare piedică pentru evoluție și dezvoltare. Un artist trebuie să fie deschis, să nu se limiteze, să nu vrea să fie, ori să sune muzica la fel cum suna X sau Y, să mă lase să fiu așa cum sunt și să mă exprim cum imi doresc. Multă lume are tendința de a transforma referințele și reperele alese in dorința și incercarea de a emula și a copia, ceea ce este totalmente greșit.

15. Sunt veniturile din muzică mulțumitoare?

Pentru cei consacrați, „de sus”, din mainstream, da. Pentru cei „de jos”, nu. Dar, repet, dacă muncești mult, vor apărea și banii.

16. Există vreun aspect care te supăra, legat de industria muzicală din România?

Uneori simt că ceva e greșit in tot sistemul ăsta, dar nu total. Nu știu exact ce anume, pentru că e un sistem care evoluează permanent.

17. In afară de talent și de munca depusă, mai este vreun alt ingredient căruia artiștii trebuie să ii acorde atenție?

Da. Și mai multă muncă! Dacă alți artiști merg la studio la ora 14:00, ei ar trebui să meargă de la ora 8:00.

18. Dacă nu ar fi fost muzica, ce job ai fi avut?

Asistent medical.

19. Ce anume ai studiat la alți artiști care te-au inspirat?

In general, când m-am apucat de muzică, am studiat foarte mult inflexiunile lor vocale, modul cum interpretau.

20. Dacă ar fi să iți alegi o deviză, cum ar suna?

Muncește până când simți că vrei să renunți, sau până te ia somnul pe scaun și când simți asta, muncește mai tare !

A consemnat, Andra Fornea