In data de 2 septembrie 2021 a avut loc o intâlnire intre doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Regatul Spaniei și doamna Daiana Cuibus, directorul general ILR.

„Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Institutul Limbii Romane, doamna Daiana Cuibus, care conduce o delegație ILR aflată în vizită de lucru la Madrid cu scopul selectării și repartizării profesorilor care vor preda cursul de limbă, cultură și civilizație românească în unitățile de învățământ din Spania, în noul an școlar.

La finalul procesului de selecție a profesorilor, Ambasada va pune la dispoziția celor interesați o hartă interactivă actualizată cu locațiile unităților de învățământ din Spania unde va fi predată limba română.

Cursul de limbă, cultură și civilizație românească este predat în Spania începând cu anul 2007 și s-a extins în decursul timpului în 13 comunități autonome.

Ambasada României în Regatul Spaniei se află în permanent contact cu autoritățile spaniole de resort, solicitând sprijinul acestora pentru derularea cursului în bune condiții și în acest nou an școlar.”

Preluare Facebook Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España