Această activitate oferă locuri de muncă directe pentru 48% din populația municipiului, la care se adaugă cele provenite din industria auxiliară, plus sectorul de manipulare care are aproape 11.000 de angajați. El Ejido produce 1,330 milioane de kilograme de fructe și legume pe an, care respectă toți parametrii de siguranță alimentară, sănătate și trasabilitate relatează Hortoinfo.es

Municipalitatea El Ejido are aproape 13.100 de hectare de sere, ceea ce o face să fie cea mai mare concentrație de culturi de seră din lume, fiind municipalitatea din provincia Almeria cu cel mai mare număr de hectare de seră.

În cadrul acestor structuri, care utilizează energia solară pentru a produce fructe de înaltă calitate, sănătoase, gustoase și sigure, în municipalitatea Ejido se produc anual aproximativ 1,330 milioane de kilograme de fructe și legume de calitate excelentă. După cum subliniază primarul Francisco Góngora, acest lucru se face menținând „o calitate excelentă și întotdeauna sub toți parametrii de salubritate maximă, transabilitate și siguranță alimentară”.

Primarul subliniază că „acestea sunt cifre foarte pozitive care ratifică faptul că El Ejido continuă să fie un pilon strategic al provinciei, oferind locuri de muncă directe pentru 48% din populație prin agricultură, la care se adaugă cele derivate din întreprinderea auxiliară și sectorul de manipulare, care angajează aproximativ 11.000 de persoane”, prin intermediul celor 64 de companii care există în municipiu.

Góngora a subliniat că „la acest lucru a contribuit și marea muncă depusă de sectorul fructelor și legumelor în ceea ce privește modernizarea, calitatea și inovarea în acest sector”, un angajament pentru excelență care a continuat în ultimele două sezoane în ciuda circumstanțelor, subliniind că „sectorul nu și-a încetat activitatea în timpul pandemiei pentru a furniza fructe și legume de cea mai bună calitate pentru casele spaniole și europene”.

Agricultura continuă să fie piatra de temelie a economiei municipiului, „contribuind astfel la poziționarea sectorului ca principal producător de Sănătate, cu soiuri care stau la baza Dietei Mediteraneene datorită diferențierii, diversității, inovației, calității și siguranței alimentare”, a remarcat primarul ejidense.

Numărul de cereri de autorizații pentru modernizarea serelor, dar și pentru construcții continuă să crească, deși într-o măsură mai mică, întotdeauna cu intenția de a transforma aceste ferme în centre de lucru din ce în ce mai tehnicizate, care să producă fructe și legume de o calitate excepțională, recunoscute în întreaga lume.

Potrivit lui Góngora, „marele interes manifestat de fermierii noștri pentru a deveni mai avansați din punct de vedere tehnologic și pentru a fi lideri în inovație în acest domeniu are ca scop continuarea creșterii calității fructelor și legumelor produse și, având în vedere acest obiectiv, Primăria lucrează, de asemenea, pentru a utiliza toate resursele de care dispune pentru a accelera cât mai mult posibil procesul de obținere a acestor licențe”.

Hortoinfo.es