Google Maps are numeroase funcții ascunse care ne pot fi de ajutor

 Google Maps este una dintre acele aplicații care în timpul anului nu se folosește prea des însă, dar care în vacanță devin indispensabilă datorită numeroaselor funcții ajutătoare cum ar fi: a găsi mașina parcată, ne arată radarele fixe și mobile,  putem activa vitezometrului, ne ajută să evităm taxelor de drum prin indicarea rutei optime sau să vedem pe hartă locurile de interes turistic, etc.

În plus, aplicația ne permite să o utilizăm offline, prin descărcarea hărților în avans. Altfel spus, aplicația este perfectă pentru a nu plăti prea mult pe factura de telefon atunci când călătorim într-o țară în care nu există roaming

Evoluția telefoanelor a făcut ca aplicația Google Maps să fie un instrument de ajutorare a oamenilor astfel încât putem face fotografii, să adăugăm notițe, să însemnăm locurile pe care le putem vizita și ne ajută inclusiv în a crea posible rute și trasee avantajoase pentru buzunarul fiecăruia iar călătoria să o putem planifica in detaliu, ca și un ghid virtual.

Toate acestea se pot activa utilizând locația în timp real atunci când folosim aplicația și alegând setările și opțiunile aplicației pentru ceea ce dorim să identificăm.

Dar nu în ultimul rând, cel mai bine este să ne relaxăm, să ne deconectăm și să lăsăm totul în sarcina lui Google Maps.

El Mundo, 31 iulie 2021

A consemnat, Sorin Balascau