Foto: Ideal.es

Plajele din municipiile care nu se află în nivelul 1 de alertă vor fi închise începând de joia viitoare, între orele 23.00 și 07.00.

Comitetul de Experți al Guvernului regional din Andaluzia a propus marți ca începând de joi unele plaje din regiune să fie închise pe timp de noapte. Pe lângă faptul că au propus o stare de alarmă în municipalitățile cu o rată de infectare de peste 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, ei au convenit, de asemenea, ca plajele să fie închise de la ora 23.00 la ora 7.00 în municipalitățile de coastă care se află la nivelurile de alertă sanitară 2, 3 și 4, care sunt în prezent majoritatea orașelor cu plaje din Andaluzia.

Această măsură, care va intra în vigoare joi, 22 iulie, de la ora 00.00, nu va afecta serviciile de alimentație publică situate în aceste zone, care vor putea rămâne deschise dacă respectă reglementările pentru baruri și restaurante în funcție de nivelul de alertă în care se află. Această măsură de închidere a plajelor se va aplica și parcurilor publice, care vor trebui de asemenea să își închidă porțile între orele 23.00 și 07.00.

În cazul în care nivelurile actuale de alertă sunt menținute, această măsură ar lăsa un număr mare de orașe de coastă cu plajele închise pe timp de noapte. În Huelva, închiderea va afecta capitala, Lepe, Isla Cristina, Ayamonte și Punta Umbría, în timp ce în Cadiz, locuri turistice precum El Puerto de Santa María, Cádiz Capital, Chiclana, Conil, Barbate și Tarifa vor fi, de asemenea, afectate de această măsură.

Într-o situație și mai gravă se află provinciile Malaga și Granada, întrucât toate municipalitățile lor de coastă sunt în alertă de nivel 2, ceea ce ar însemna că localități precum Motril, Salobreña, Almuñécar, Nerja, Torrox, Torremolinos, Marbella și Estepona, printre multe altele, ar trebui, de asemenea, să își țină plajele complet închise de la ora 23.00 la ora 7.00, până când vor ajunge la nivelul 1.

Almería, singura provincie cu toate plajele deschise


În prezent, în toată Andaluzia există o singură provincie în care toate municipalitățile de coastă se află la primul nivel de alertă sanitară pentru coronavirus: Almeria. Prin urmare, în localitățile din districtele de sănătate Levante-Alto Almanzora, Almeria și Poniente de Almeria, plajele vor fi deschise fără restricții pe tot parcursul zilei. Acest lucru se va întâmpla, de asemenea, în cartierul Campo de Gibraltar Est din Cadiz și în cartierul Condado-Campiña din Huelva.

Preuare Ideal.es