
Vineri, 16 iulie 2021 Asociación hispano-rumana Salva a inaugurat un nou sediu in Calle de Los Andaluces, 20, local 4, Madrid.
La eveniment au participat au participat Borja Fanjul consilier din primăria Vallecas, Augustin Gonzalez Placencia, consilier în primăria Coslada, Laviniu Enii, responsabil cu comunitatea din cadrul Ambasadei României, Cristina Florea, atașat al muncii în cadrul Ambasadei României, Enrique Villalobos președinte Fravm, Ana Corral – UGT, Miguel Fonda președinte de onoare, președinți de asociații, angajati, membrii și voluntari ai asociației, reprezentați ai mass media.
Ica Tomi, președinta asociației a deschis acest eveniment, adresând un cuvânt de bun venit invitaților. După câteva discursuri au avut loc un câteva momente artistice susținute de Macedon Botarla, Bianca Moțoc, Tania Baltoiu și Manuela Puscas.
În încheierea evenimentului oaspeții au fost invitați la o degustare de produse românești, oferite de restaurantul Acasă din Alcala de Henares.
Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat cu aranjarea acestui sediu! Vă așteptăm cu drag pe toți cei care vreți ca să ne cunoașteți, pe cei care aveți nevoie de un sprijin, pe cei care vor sa împrumute cărți din biblioteca noastră administrată de Camelia Dunaev și pe toți acei care vor să ne calce pragul. Ve-ți găsi mereu un sprijin în noi acolo unde îl putem oferi. – transmite Ica Tomi, președinta asociației pe pagina de socializare a asociației.

ASOCIAȚIA HISPANO-ROMÂNĂ “SALVA” este o organizație non-profit și a fost creată in anul 2013, cu scopul de a iniția proiecte și inițiative care vizează in special comunitatea românească din Comunitatea Madridului.
Obiectivele asociației sunt:
• Să susțină și să coordoneze activități cu alte colective de imigranți și organizații sociale care lucrează având la bază solidaritatea, participarea, dreptatea socială și relațiile de egalitate între cetățeni.
• Promovarea culturii și difuzarea ei (pictură, teatru, literatură etc.), precum și a atelierelor și a seminariilor pentru cunoașterea și menținerea limbii, culturii, tradițiilor și obiceiurilor românești.
• Să promoveze, să elaboreze și să gestioneze proiecte de Acțiune Socială, Cooperare și Dezvoltare orientate către autonomia grupurilor și care să tindă să susțină inițiative care să favorizeze reintegrarea imigranților în țara lor de origine.
• Să favorizeze colaborarea și schimbul de experiență cu diferite organizații, promovând rețele de informații, organizare și acorduri asupra propunerilor, dezvoltării și instituționalizării care sa aducă beneficii comunității românești.
• Să elaboreze și să demareze programe și proiecte cu caracter social care să aibă beneficiari persoane imigrante care prezintă un grad înalt de vulnerabilitate socială, în sectoarele mai defavorizate și/sau în pericol de excludere socială: copii, tineri, vârstnici, femei.

Asociación hispano-rumana Salva
