Proiectul socio-cultural „Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“ inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati ridică noi punți de legătură intre românii din intreaga Spanie.

Zilele acestea, cu sprijinul și implicarea poetului Costinel Lungu stabilit in Herencia, Castilla La Mancha, Biblioteca EL LIBRO RUMANO din cadrul Centrului Cultural La Tierra Tracia, El Ejido, Almería a primit o frumoasă și utilă donație de carte din partea Uniunii “Lucian Blaga” a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, precum și revista socio-culturală, bilingvă – PASSION4LIVE al cărei director este același neobosit și implicat susținător al valorilor românești,  Costinel Lungu.

Uniunea “Lucian Blaga” a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania al cărei președinte este poetul și prozatorul Ovidiu Constantin Cornilă, realizator al emisiunii “Destin Românesc” la Radio Unirea, și-a propus incă de la inființare menținerea identității naționale și legăturilor interculturale intre autorii și artiștii români stabiliți in Spania și intreaga Diasporă, precum și promovarea imaginii României, a valorilor, a culturii românești in intreaga lume.

Donația de carte vine ca o urmare firească a modului in care asociații și organizații ale românilor din intreaga Spanie ințeleg să colaboreze și să se completeze pe diverse paliere de activitate și evenimente.

De specificat că anul trecut  Uniunea “Lucian Blaga” a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania era invitată alături de Asociación Socio-Cultural Romanati la FERIA DE LIBRO din El Ejido, Almería cu lansări de carte a unor autori și artiști români stabiliți in Spania.

Datorită pandemiei târgul de carte nu s-a mai desfășurat dar Ovidiu Constantin Cornilă, Cezar C. Viziniuck, Costinel Lungu și artista Marilena Trifan sunt alături de comunitatea românilor din Andalucía printr-o parte din creațiile și munca acestora.

“Unde ești, Maria?” – versuri, autor Cezar C. Viziniuck, “Poeților li se va ierta, intotdeauna, tot.”

Ruga luminii” și ”Călătorul fără timp”, proză scurtă – autor Ovidiu Constantin Cornilă, ”Imagini și reprezentări dintr-o epică a călătoriei spre sine. ”

Dalia” – versuri, ediție bilingvă româno-spaniolă, autor Costinel Lungu, ”Pe-o rază de anotimp / Se leagănă un suflet…”

”passion4life” – revistă socio-culturală, biligvă (ro-es), fondatori Costinel Lungu și Marilena Trifan, ”Viața este pasiune, iar creația, proiecția divină a valorilor interioare ale sufletului”

A consemnat, Giani Mircea Florescu