INFORMAȚII ACTUALIZATE 08.07.2021 #COVID19

SPANIA REINTRĂ PE LISTA GALBENĂ

ROMÂNIA RĂMÂNE PE LISTA VERDE

Condiții de călătorie către RomâniaÎncepând cu 10 iulie 2021, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în #România se aplică următoarele măsuri: testul PCR nu este obligatoriu, însă pentru persoanele care nu prezintă test PCR negativ la îmbarcare, la sosirea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptate de la măsura carantinei:

-persoanele care prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării;

-persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România.

-persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test pozitiv la data diagnosticului sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară.

Mai multe informații

https://www.cnscbt.ro/…/2544-hotararea-cnsu-nr-43-din…

Condițiile de călătorie spre Spania rămân cele anunțate în data 21.06.2021, România aflându-se pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.Astfel, pentru persoanele care sosesc din România în Spania (cu excepția Insulelor Canare) cu zbor direct nu este necesară prezentarea niciunui document.

De asemenea, toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Important!

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Detalii pe larg, în limba spaniolă la acest link al guvernului regional Canarias http://www.gobiernodecanarias.org/boc/2021/112/001.html

-s-au vaccinat cu ambele doze;

-s-au recuperat post-Covid în ultimele 6 luni;

-au realizat un test PCR cu rezultat negativ.Certificatul este gratuit, nu este obligatoriu și are ca scop scurtarea timpilor de parcurgere a formalităților sanitare la punctele de frontieră.

Pentru rezidenții din România, certificatul poate fi descărcat

https://certificat-covid.gov.ro/login

Pentru rezidenții din Spania, certificatul poate fi descărcat în funcție de comunitatea autonomă de rezidență

https://www.mscbs.gob.es/…/alertasActual/nCov/ccd/ccaa.htm

Pentru tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore sau a unui test negativ antigen.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España