Ministerul Muncii, Formării Profesionale și Activităților Independente a aprobat acordarea unui ajutor economic de natură socio-profesională de 75 de milioane de euro, „care se preconizează că va ajunge la aproximativ 357.000 de persoane”.

Marți, 6 iulie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial al Juntei de Andaluzia (BOJA) rezoluția Secretariatului General pentru Ocuparea Forței de Muncă și Muncă Autonomă.

         Acest ajutor, care face parte din acordul andaluz privind măsurile extraordinare în cadrul reactivării economice și sociale semnat cu partenerii economici și sociali și are ca scop sprijinirea lucrătorilor pentru a atenua pierderea veniturilor pe care le-au suferit ca urmare a suspendării contractelor de muncă, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Este un ajutor direct care este plătit din oficiu în conturile beneficiarilor conform datelor furnizate de Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă de Stat (SEPE) sau, după caz, Institutului Social al Marinei (ISM). Ministerul Muncii a creat pe site-ul său o pagină informativă (http://lajunta.es/3h1a5″) ce include un formular, în care se solicită DNI sau CIF și ultimele patru cifre ale contului bancar pentru o verificare automată ce le permite persoanelor interesate să știe dacă se află pe lista beneficiarilor.

          Plata acestui ajutor de 210 euro se va face de către Ministerul Muncii, Formării Profesionale și Activităților Independente prin virament bancar în contul curent în care beneficiarul apare ca titular.

Sursă: elDiario.es

A consemnat, Sorin Balascau