ARTIȘTI IN DIASPORA

Miercuri, 30 iunie 2021, la Centro Cultural La Tierra Tracia, Spania invitat special a fost maestrul Gheorghe Turda intr-o ediție specială moderată de Andra Fornea.

„Trăim un fenomen amplu de trans-naționalism, în care fiecare cultură își are propria ei diasporă, ceea ce duce la o problematizare și redefinire a ideilor de stat, națiune, identitate, teritorialitate. Singurul liant care unește românii de pretutindeni este arta și artiștii săi. Acele personalități care reușesc să transmită prin ceea ce fac toate problemele și trăiriile românești. Astazi vom dedica acest episod folclorului și unui mare reprezentant al acestuia, domnului Gheorghe Turda.

Când vorbim de Gheorghe Turda vorbim de esența și sufletul folclorului românesc. Este unul dintre cei mai indrăgiți și apreciați artiști de muzică populară cu peste 50 de ani de carieră și mii de fani atât in țară cât și in afara țării. ”

”Centro Cultural La Tierra Tracia – „Noche Temática Intercultural”

Calle Geranio/28, El Ejido, Almeria

„Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati

Urmărește emisiunea aici: