Intr-o perioadă de restricții și distanțare socială, Adina Alexandrescu adaugă un plus de valoare comunității românilor din Andalucia

Adina Alexandrescu s-a stabilit de 6 ani in Granada, Andalucia, Spania. S-a născut la Iaşi în 1984.

A absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași in 2012 iar in iunie 2020 a obținut licența în Ştiinţe Sociale şi Juridice, specialitatea Educaţie Comercială şi Administraţie in Spania. A debutat in 1995 cu Cheia Enigmei obţinând premiul doi la proza poliţistă în concursul Tinere Condeie. În 1997, publică Fotografiile misterioase în revista de cultură şi creaţie Speranţa pentru educaţia preuniversitară.

Debutează ca scriitoare de limba spaniolă in acest an cu romanul En busca del amor / În căutarea dragostei, un proiect literar inceput cu câțiva ani in urmă, pe care il reia și reușește să il termine in această perioadă de restricții datorate pandemiei Covid 19.

 „En busca del amor” este un roman ce emană eleganță, sensibilitate și senzualitate, o poveste prin care autoarea incearcă să pătrundă în psihologia personajelor, descriindu-le comportamentul prin dialoguri, vorbind despre punctele tari și punctele slabe ale acestora, despre sentimente în detaliu și lăsând faptele să se dezvolte în conformitate cu caracterul și personalitatea fiecăruia.

Stilul folosit de autoare este unul propriu, liber și direct, iar narațiunea este echilibrată și profundă. Modul de scriere face ca romanul să fie citit fără dificultate. Este foarte detaliat și descriptiv, invitând cititorul să intre profund în poveste și să se imagineze in tot felul de situații.

Una dintre temele principale este nevoia personajelor de a fi iubite folosind tot felul de strategii pentru a realiza acest lucru, într-o multitudine de situații și justificând acțiuni pe care acestea le desfășoară.

Critica socială este prezentă, abordând probleme precum jocurile de noroc, prostituția, dependența de droguri, criminalitatea, pandemia, mutându-ne într-o lume care înlătură bazele societății in care trăim.

Romanul începe prin explicarea fricii Cataleyei, personajul principal, față de necunoscut, o teamă care amintește de literatura lovecraftiană, pe care acesta o combate și încearcă să o depășească cu un anumit mister și incertitudine.

Finalul este surprinzător și face ca totul să se potrivească.

Un roman despre călătorii, vise, lupte interioare și impliniri care va apărea anul acesta și in limba română.

Câteva recenzii ale romanului Adinei Alexandrescu

DANA CORDUMAN – o carte minunată

M-a atras din primul moment titlul … că suntem cu toții „în căutarea iubirii”. Am citit cartea într-un singur weekend și mi-am dat seama că această carte este mai profundă decât mă așteptam, că nu este vorba doar despre o poveste de dragoste, ci despre durere, iertare, visele și dorințele noastre … este vorba despre VIAȚĂ .. o viață care ghidată de iubire poate fi minunată.

Aș recomanda cartea ca cel mai bun cadou pentru prieteni, părinți, iubiți … pentru că toată lumea poate învăța ceva din această carte.

Felicitări autorului și aștept cu nerăbdare un alt succes al ei!

MARCOS – recomand 100 %

Mi-a plăcut !!

Captivant în așa fel încât l-am citit în două după-amieze.

Romantic cu indicii de scene sexuale pline de „dragoste bună”. Și descrieri de oameni și decoruri grozave.

Vieți zilnice.

LAURENTIU MATEI – Recomand 100 %

O carte foarte frumoasă și completă, te deconectezi de tot și devii captivat de poveste. Roman impresionant, recomand absolut este câte puțin din toate și pentru toată lumea. Și mai ales anul în care am trecut de la pandemie este inclus în carte. Felicitări autoarei, aștept cu nerăbdare următorul. 😊 Dacă i-aș putea da 10 stele aș face-o.

MONICA

Mi-a plăcut cartea, am fost legată de ea în așa fel încât în ​​cinci zile am citit-o noaptea înainte de culcare și mie nu-mi place să citesc prea mult. O recomand 100%. O carte in care este vorba despre viața însăși și ne face să înțelegem că dragostea adevărată este in lucrurile mici sau oamenii care ne înconjoară.

JOSE MOLINA ALARCON – o istorie magnifică

Primele capitole citite și mă convinge complet. Magnifică carte. Doresc să o termin pentru a cunoaște sfârșitul poveștii. O recomand și îi cer autoarei Adina o a doua carte.

ELISABETH – Incântată

Vă felicit și vă încurajez să scrieți următoarea carte în curând.

Anonim – un roman magnific

Felicitările mele scriitoarei. Roman de dragoste impresionant, te ţine in priză de la început până la sfârșit, îl recomand absolut.

Cartea se poate achiziționa și in rețeaua Amazon.