În contextul reuniunilor, organizate lunar, cu mediul asociativ din zona de reprezentare, prin intermediul cărora CG Sevilla își propune menținerea unei legături pro active cu asociațiile românești, astăzi, 31 martie, consulul general al României la Sevilla, domnul Bogdan Stănescu, a avut o întâlnire de lucru, în mediul online, cu reprezentanții asociațiilor de români din Comunitățile Autonome Andalucia și Extremadura.

În cadrul întâlnirii, consulul general al României la Sevilla a reamintit principalul scop al acestui gen de reuniuni lunare, menționând în acest context necesitatea menținerii unui dialog constant între asociații și oficiul consular.

Totodată, a fost prezentat și un posibil proiect de diplomație publică ce ar putea fi desfășurat în colaborare cu mediul asociativ, proiect destinat păstrării tradițiilor și valorilor românești în rândul copiilor de cetățenie română.

De asemenea, în cadrul dialogului, reprezentanții mediului asociativ au informat cu privire la problematica identificată în cadrul activității desfășurate, subliniind necesitatea unui dialog mai consistent și direct între toți membrii mediului asociativ românesc prezenți în Andaluzia și Extremadura.

Reprezentanților asociațiilor de români care au fost în imposibilitate de a participa la reuniunea de astăzi, li se vor transmite temele dezbătute în cadrul acestei videoconferințe.

Consulatul General al României la Sevilla