Av. Elena Hincu

Divorțul este ceva mai mult decât un proces legal. Orice ruptură a familiei implica, pe lângă un proces legal, un proces emoțional și psihologic in care sunt implicați atât adulții cât și copii.

Din acest motiv trebuie găsită metoda cea mai potrivită pentru a evita îngreunarea situației deoarece un divorț dificil poate complica mult mai mult lucrurile.

In continuare vă ofer câteva sfaturi pentru a evita complicații prezente și viitoare:

1. Nu vă aruncați intr-o bătălie pentru a obține ceea ce doriți dacă nu este ceva esențial.

Deciziile luate la nervi și negândite pot crea consecințe dăunătoare pe termen lung. Din acest motiv cel mai bine e să reacționați doar dacă este strict necesar și să meditați pașii care ii faceți. De toate acestea trebuie ținut cont mult mai mult când sunt copii in mijloc, fiindcă vă obligă să mențineți o relație in timp.

2. Divorțul nu trebuie făcut in detrimentul copiilor.

Aceștia nu pot și folosiți ca armă pentru a face rău celuilalt partener fiindcă persoana cea mai prejudiciată o sa fie copilul însăși.

3. Analizați situația financiară.

Din acest motiv este foarte convenabil să faceți o lista detaliată și realistă in privința bunurilor comune și a nevoilor economice din viitor. In cazul in care o parte este in situație de inferioritate financiară, sistemul legal oferă metode pentru a obține un echilibru financiar, mai ales atunci când sunt minori la mijloc.

4. Să aveți toate documentele in ordine.

Strângeți dovezi asupra faptelor care doriți să demonstrați și care au relevanță int-un divorț.

5. Folosiți profesioniști buni.

Avocații sau mediatorii vă indrumă și vă ajută la luarea deciziilor deoarece aceștia nu sunt implicați emoțional și pot vedea situația mai lucid.

6. Începeți o viața nouă.

Chiar dacă e dureros la început , un divorț poate însemna o noua etapă in viața dumneavoastră, mai ales când relația a fost traumatică. Dați-vă timp să vă reveniți din punct de vedere emoțional și stabiliți-vă scopuri care să vă permită să evoluați la nivel personal.

În concluzie, a avea un divorț mai ușor sau mai dificil, de cele mai multe ori depinde de atitudinea și deciziile unui partener fiindcă “doi nu se ceartă dacă unul nu vrea”.

Din păcate, uneori nu este așa și atunci trebuie procedat dur și radical pentru a pune sfârșit unei situații traumatice de forma definitivă folosind legea și alte metode de apărare împotriva abuzului.

In orice ce caz te afli, dacă vrei să îți câștigi fericirea este ora să acționezi.

ELENA HINCU – AVOCAT – PRACTICOS DEL DERECHO (FUENGIROLA – MÁLAGA)

CONTACT: 604 38 60 20 – 951 08 04 88