Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susţine, într-un interviu acordat AGERPRES, că în următorii doi ani are în vedere o „înnoire profundă” a corpului diplomatic şi consular şi anunţă „toleranţă zero” în ceea ce priveşte nerespectarea conduitei de interacţiune cu cetăţenii români.

„Sunt cetăţeni români care se plâng uneori de calitatea acestor servicii sau se plâng de tratamentul pe care îl întâlnesc la ghişeu. Eu am promovat o politică de toleranţă zero faţă de colegii noştri care nu respectă normele de conduită absolut necesare în relaţia cu cetăţenii români, dar pe de altă parte este nevoie şi de un efort mai mare de training al agenţilor consulari, al funcţionarilor consulari, în aşa fel încât, serviciile consulare să fie de mult mai bună calitate”, spune ministrul.

Totodată, el aminteşte că vor fi scoase la concurs mai multe posturi în cadrul MAE.

„Prin urmare, avem şansa în acest an şi anul viitor să realizăm o înnoire profundă a corpului diplomatic şi consular, dar şi a altor posturi de execuţie specifice Ministerului Afacerilor Externe”, precizează Aurescu.

“Comunitatea românească din Spania […] care numără aproximativ un milion de cetăţeni români, […] este o punte extrem de importantă între cele două state, este o comunitate foarte bine integrată şi apreciată de societatea spaniolă, iar unul dintre dezideratele acestei comunităţi este găsirea unei soluţii juridice pentru ca cetăţenii români din Spania să poată dobândi şi cetăţenia spaniolă, fără să piardă în acelaşi timp cetăţenia română.”

Integral pe www.agerpres.ro

Urmărește mai jos interviul ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

SURSA: AGERPRES