Mii de persoane au protestat, sâmbătă seară, în orașul canadian Montreal față de restricțiile antiepidemice din provincia Quebec, informează cotidianul Le Figaro.
Mulțimea a fost formată în principal din familii care, de regulă, nu caută să intre în conflict cu forțele de ordine, a remarcat polițistul Manuel Couture, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din Montreal, scrie Smart Radio.
https://www.youtube.com/watch?v=VqcyarJJLeE

Tot sâmbătă, mii de oameni au ieșit în stradă și-n Germania, pentru a protesta față de măsurile de combatere a pandemiei.
Oamenii au ieșit la Dresda, la Stuttgart, la Munchen și la Dusseldorf. Manifestanții au scandat lozinci, inclusiv „Pandemia s-a încheiat”.


Proteste s-au înregistrat și în Danemarca, la Copenhaga, unde au luat parte câteva sute de persoane.
Organizat la inițiativa grupului „Men in Black Denmark”, care orchestrează manifestații de la sfârșitul anului 2020 împotriva „constrângerii” şi „dictaturii” semi-lockdown-ului anti-COVID-19 impus în această țară, marșul de protest a avut loc fără incidente majore, însă într-o atmosferă „uneori intensă”, potrivit mass-media locale.
Manifestanții au mărșăluit cu fumigene şi torțe în centrul capitalei daneze, scandând „Libertate pentru Danemarca” sau „Mette, ciao”, cu referire la premierul Mette Frederiksen. Au fost lansate petarde şi focuri de artificii.
Manifestația a intervenit la o zi după ce o femeie de 30 de ani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a îndemnat la violență în timpul unei reuniuni anti-restricții, organizată de „Men in Black Denmark” în capitala daneză la începutul lui ianuarie.

Chiar dacă Danemarca a anunțat la sfârșitul lui februarie ridicarea unor restricţii, multe dintre ele au fost prelungite până pe 5 aprilie, cum ar fi închiderea barurilor şi restaurantelor, a celor mai multe instituții de învățământ secundar şi superior sau a sălilor de sport.
Două mii de olandezi s-au adunat, duminică, într-un parc din Haga, pentru a protesta împotriva premierului Mark Rutte şi restricţiilor impuse de guvern. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, protestarii acuzând forțele de ordine de brutalitate.


Pe 20 martie, la București se anunță un protest împotriva restricțiilor, în Piața Universității. Anunțul circulă pe rețele de socializare.

Romanian Global News