INFORMAȚII ACTUALIZATE 15.03.2021

📌🇹🇩 Potrivit Hotărârii Nr. 17 din data de 14.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, #Spania rămâne în continuare inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în #România se aplică următoarele măsuri:

➡️ se instituie obligația prezentării unui document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

➡️ se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.Rămân valabile următoarele excepții:

✅ persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național;

✅ persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarea în țară;

✅ persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la acesteia până la data intrării în România.

Alte prevederi:

➡️ Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani intră în carantină pentru o perioadă similară cu persoanele însoțitoare și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

➡️ Rezultatul negativ al testului RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentat sub forma unui document (în limba oficială a statului respectiv și în limba engleză), în format letric sau electronic, eliberat de laboratoare autorizate, și va conține inclusiv datele de identificare ale persoanelor pentru care a fost efectuat testul.

➡️ Pentru persoanele sosite din țările/zonele cu risc epidemiologic crescut și care nu prezintă la intrarea în tară un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile.

✅ Alte excepții de la măsurile de carantinare si de la obligativitatea prezentării unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 se regăsesc în Hotărârea Nr. 9 din 11.02.2021 la Art.4 alin.(1), respectiv Art.4 alin.(4): https://stirioficiale.ro/…/hotararea-nr-9-din-11-02…

🔗 Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici:

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

📌🇪🇸 Condiții de călătorie în Spania:Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată) cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă (NU și terestră). Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană. Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.

Mai multe informații aici:

https://madrid.mae.ro/node/2343

Ambasada României în Spania