Stimați concetățeni,

După cum știți, la sfârșitul anului 2020 sunt programate alegeri parlamentare la termen. În contextul evoluției incerte a pandemiei COVID-19, autoritățile iau în calcul organizarea acestora în condiții speciale de protejare a sănătății tuturor celor implicați în procesul electoral.

În ceea ce privește exercitarea dreptului de vot de către dumneavoastră, cetățenii români aflați în străinătate, vă reamintim că legea vă permite să votați prin corespondență și că înscrierile pe site-ul Autorității Electorale Permanente www.votstrainatate.ro au început încă din data de 1 aprilie 2020. Și urmează să se încheie odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Precizăm că, pe fondul restricțiilor impuse de țările lumii din cauza pandemiei COVID – 19, este incertă posibilitatea autorităților române de a putea organiza secții de votare în străinătate, un motiv în plus pentru românii din diaspora să opteze pentru votul prin corespondență. 

În virtutea bunei noastre colaborări și a interesului comun care ne animă, facem apel la dumneavoastră să diseminați informațiile referitoare la înscrierea pe site-ul www.vostrainatate.ro cu opțiunea pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția epidemiologică a noului tip de coronavirus.

În atașament regăsiți spotul campaniei de informare și identitatea vizuală cu declinări pentru platforma Facebook, astfel contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru distribuirea materialelor prin intermediul conturilor de social media ale comunităților pe care le reprezentați.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponibile pe portalul  www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri: https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

Totodată, contăm pe sprijinul dumneavoastră în popularizarea apelului nostru privind implicarea românilor din afara țării ca experți electorali și operatori de calculator în birourile electorale ale secțiilor de votare, funcții remunerate cu sume semnificative.

Departamentul cooperare internațională și relații publice

Autoritatea Electorală Permanentă

T: +40 21 31 00 824

E: relatii.publice@roaep.ro

Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3, București, Romania

www.roaep.ro