Radical din ESCU cu Mircea G. Florescu

Invitați:

  • Dumitru Fornea – Secretar General al Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN din România; Membru în Comitetul Economic și Social European
  • Cornel Radu – Loghin, Centrul European pentru Unitate Românească, Belgia.

UE a fost zdruncinată de pandemia de coronavirus, cu efecte negative asupra economiilor statelor membre, asupra întreprinderilor și asupra veniturilor lucrătorilor și familiilor acestora.

Discutăm despre salariul minim în statele membre UE, măsurile pentru atenuarea crizei COVID-19, aspecte ce privesc pilonul european al drepturilor sociale, precum și etapele care trebuie parcurse pentru a ajunge la convergență economică și socială în Uniunea Europeană.

Dumitru Fornea: Fiecare putem să contribuim cu ceva la schimbarea în bine a țării noastre.

Cornel Radu – Loghin: Tot ce am învățat lucrând pentru alții, să folosim pentru a reconstrui România.

Asigurarea faptului că toți lucrătorii din UE câștigă un trai decent este esențială pentru redresare, precum și pentru construirea unor economii echitabile și reziliente, iar salariile minime joacă un rol important. Salariile minime sunt relevante atât în țările care se bazează exclusiv pe nivelurile salariale convenite în mod colectiv, cât și în cele cu un salariu minim prevăzut de lege.

Urmărește interviul cu Dumitru Fornea și Cornel Radu – Loghin:

https://radicaldinromania.ro/2020/06/27/tot-ce-am-invatat-lucrand-pentru-altii-sa-folosim-pentru-a-reconstrui-romania-fiecare-putem-sa-contribuim-cu-ceva-in-schimbarea-in-bine-a-arii-noastre/?preview_id=1453&preview_nonce=92c7d2a28f&preview=true