Începând de sâmbătă, copiii și adulții între 14 și 70 de ani, persoanele  care au nevoie de un însoțitor și adulții de  peste 70 de ani pot ieși pe stradă pentru o perioadă limitată de timp, o dată pe zi și întotdeauna în raza lor de rezidență.

Pentru a se evita aglomerația, au fost stabilite perioade de timp pentru fiecare categorie în parte, dimineața și după-amiaza.

Acest lucru a fost explicat de ministrul Sănătății, Salvador Illa, care a specificat grupurile:

 -copiii sub 14 ani pot ieși cu un părinte, o dată pe zi și la o distanță maximă de un kilometru de casă, între 12 dimineața și 7 după-amiaza.

 -persoanele cu vârste cuprinse între 14 și 70 de ani vor putea ieși să facă sport întotdeauna individual și menținând distanțe sociale în aceeași municipalitate între orele 6-10 dimineața și între orele  20 și 23.

– în aceste intervale orare puteți, de asemenea, să faceți o plimbare, singur sau cu un membru al familiei, pe o distanță maximă de un kilometru de locuintă.

-persoanele care au nevoie de un însoțitor și cei de peste 70 de ani au rezervat  intervalul orar între 10 la 12 dimineața și o oră după-amiază, între orele 19 si 20. Aceștia vor trebui să păstreze distanțele sociale stabilite și să se deplaseze pe o distanță de un kilometru de casa lor. Aceste intervale  de timp nu se vor aplica în municipiile cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În aceste municipalități, este necesar ca distanța socială cuprinsă între 1,5 și 2 metri să fie menținută și igiena să fie respectată cu strictețe

 Salvador Illa a explicat că aceste intervale de timp sunt justificate de nevoia de a nu exista mulțimi și de a continua ruperea lanțului de infecții. În cazul persoanelor dependente și a celor peste 70 de ani, a fost creat un interval orar exclusiv, special  pentru a-i proteja, aceștia reprezentând o categorie cu risc ridicat.

De asemenea, se va permite persoanelor care dețin livezi sau terenuri agricole, să se deplaseze în aceeași municipalitate sau într-una învecinată  pentru a se ocupa de îngrijirea lor,  potrivit Salvador Illa.

                                                                                                                                              lavanguardia.com