Platforma online DIASPORA-HUB, venită în sprijinul românilor aflați în dificultate în afara granițelor României, din cauza pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, este operațională începând din data de 15 aprilie 2020.

Accesând link-ul diasporahub.ro, românii din diaspora pot solicita sprijin din partea autorităților, a ONG-urilor sau a grupurilor de acțiune formate peste hotare. În funcție de zona în care se află, solicitanții vor fi direcționați către cele mai apropiate asociații românești, biserici românești sau către persoane fizice dispuse să ofere asistență.

Situațiile dificile pentru care românii pot găsi sprijin prin intermediul platformei Diaspora Hub variază de la consiliere psihologică online la ajutor pentru traduceri, asistență pentru cumpărături, sprijin pentru repatriere etc.

Invităm asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât platforma va fi mai eficientă și mai utilă.
Înscrierile organizațiilor dispuse să ajute se fac completând chestionarul de mai jos:

https://docs.google.com/forms

Platforma Diaspora Hub este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și asociația neguvernamentală Code4Romania, care a lucrat pro bono la acest proiect.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

http://www.mprp.gov.ro/web/