de Miron Manega

La punctul 23 al Directivelor NKVD pentru ţările Europei de Est sunt scrise următoarele: “Nu este permisă realizarea acelor invenţii care ar asigura creşterea producţiei de produse finite şi, în paralel cu aceasta, scăderea producţiei şi a extragerii de materii prime, sau ar împiedica îndeplinirea deciziilor. Dacă o invenţie a devenit cunoscută, trebuie organizată vânzarea acesteia în străinătate pe valuta vest, pe motiv că e prea costisitoare în ţară. Documentele cuprinzând datele cu privire la valoarea şi descrierea invenţiei nu se publică”. Nu ştiu dacă lipsa de reacție a structurilor statului român este o atitudine pragmatică sau doar nesimţire, cert este că tezaurul de brevete de la OSIM constituie o sursă considerabilă de soluţii pentru ieşirea României din criză. Mai de neînţeles este atitudinea investitorilor din mediul privat. Un foarte puternic om de afaceri, atunci când l-am întrebat dacă nu e interesat să investească în producţia de serie a motorului care funcţionează cu apă (există şi o asemenea invenţie, există şi prototipul, vom reveni asupra ei), mi-a răspuns aşa: “Trebuie să fii nebun să nu te intereseze o astfel de invenţie. Dar dacă motorul ăsta există, nu l-ar fi luat alţii până acum?”. Nu l-a luat nimeni şi nici distinsul om de afaceri nu a dat semne că l-ar interesa.

Piaţa ar fi asigurată, nu numai în România
Revenind la subiect – dispozitivul care reduce consumul de carburant cu 90% – acesta constituie o altă sursă de redresare economică a României. E puţin probabil că ar exista vreun posesor de autoturism care să nu dorească să cumpere aşa ceva, deci piaţa e asigurată, şi nu numai în România. Mai ales că dispozitivul creşte şi performanţele motorului. Ar mai fi de adăugat că invenţia are multiple avantaje faţă de cele cunoscute în prezent, eliminând astfel incovenientele sistemelor clasice. Aditivii prezenţi în benzină nu constituie un impediment în funcţionarea acesteia. Noxele sunt extrem de mici, mult sub normele de poluare euro 7. Autorul invenţiei se numeşte Iordan Stavar şi este director al Worldwide Independent Inventors Association – Washington DC, USA. “Invenţia este compusă dintr-un dispozitiv special de sine stătător, de înaltă performanţă, la care este adăugat un sistem suplimentar de gestionare şi control electronic – spune Iordan Stavar. Dispozitivul poate fi ataşat atât motoarelor cu carburaţie, cât şi celor cu injecţie, putând fi asimilat uşor pe linia de fabricaţie existentă, cu modificări minore. De asemenea, poate fi ataşat şi la motoarele diesel cu injecţie common-rail”.

“Cred că e cazul să ne apucăm serios de treabă”
Referitor la prezumţia că magnaţii petrolului, ai finanţelor mondiale, nu ar fi interesaţi de dezvoltarea unei asemenea tehnologii, Iordan Stavar a răspuns: “Acesta este un lucru fals şi ne induce atitudinea de a nu reacţiona la criză. Să vă explic de ce: marii magnaţi mondiali pot cumpăra uşor orice invenţie şi, cu siguranţă, sunt interesaţi de invenţiile de top. Vă dau un exemplu: daca realizăm acest dispozitiv, de ce credeţi că cei din industria petrolului ar avea o problemă? Pur şi simplu li se va da derivatelor din petrol: motorină, benzină, etc. un preţ mai mare, adică controlul pieţei s-ar face prin preţul la pompă sau la baril… Să nu uităm că fiecare picătura de petrol trebuie economisită, deoarece el se găseşte prelucrat sub diferite forme în costumele noastre, în îmbrăcămintea noastră, obiectele din casele noastre, etc… Eu cred că e cazul să ne apucăm serios de treabă, să căutăm investitori serioşi care privesc strategic la o dezvoltare de anvergură prin promovarea pe piaţă a noului dispozitiv, care ar duce la realizarea noului supermotor auto ce funcţionează cu combustibili clasici: benzină sau motorină. Astfel, toata lumea va fi mulţumită, inclusiv TERRA”.


Bibliografie: www.inventatori.ro, www.newschannel.ro şi www.autodigest.ro