Ambasada României ne aduce în lumea fascinantă a poveștii uneia dintre cele mai iubite formații de muzică românească – PHOENIX. Este formația care ne-a încântat copilăria și tinerețea și care a modelat generații întregi de artiști. Vă invităm la ambasadă (Av. Alfonso XIII, 157, 28016) luni, 19 iunie, la ora 19.00, la proiecția peliculei „PHOENIX – Povestea”, în prezența lui Nicu Covaci, binecunoscutul líder al legendarei trupe, prezent la Madrid alături de echipa filmului. Pelicula captivantă, co-regizată de Cristian Radu Nema și Mimis Ravanis, spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani. Documentarul transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix și conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

În luna octombrie 2022, trupa Phoenix s-a reunit pentru premiera de gală a filmului ce a avut loc la Sala Palatului din București. Evenimentul s-a desfășurat in prezența a peste 2000 de oameni și s-a bucurat de participarea extraordinară a membrilor fondatori ai Phoenix, Nicu Covaci și Mony Bordeianu, invitați fiind Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi împreună cu alți membri ai formulei consacrate, dar și membrii formulei actuale: Cristi Gram, Costin Adam, Flavius Hosu, Vlady Săteanu și Lavinia Săteanu.

Ca urmare a succesului premierei de gală, ce a avut loc la Sala Palatului în data de 16 octombrie și care a reunit întreaga familie Phoenix, filmul a fost prezentat în 8 proiecții speciale, în cadrul unui turneu național organizat în luna decembrie 2022. Turneul a fost lansat la Alba Iulia, de Ziua Națională a României și a inclus proiecții în Cluj-Napoca, București, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța și Galați și s-a desfășurat în prezența fondatorului Nicolae Covaci și, în anumite orașe, a unor membri marcanți precum Ovidiu Lipan Țăndărică, Valeriu Sepi sau actualul solist Costin Adam.

Miile de oameni prezení în cadrul Turneului Național au reconfirmat dragostea pe care publicul român o poartă acestui fenomen numit PHOENIX.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponible, la adresa: laviniu.enii@mae.ro

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España