Cinematografia a fost mereu o forță majoră în modelarea societății. De la începuturile sale, când filmul mut era folosit ca instrument de reformă socială și comentariu politic, până în prezent, când filmul este considerat cea de-a șaptea formă de artă, a avut o influență profundă asupra modului în care percepem lumea.

Joi, 20 aprilie, la Cineteca din Madrid, în prezența Ambasadorului României în Regatul Spaniei, George Bologan, a directoarei ICR Madrid, Maria Pop, a regizorului Cătălin Mitulescu și a mai multor reprezentanți ai Primăriei din Madrid, precum și a criticului de film Roberto Cueto a fost inaugurată cea de-a 13-a ediție a Festivalul de #Film#Românesc, cu pelicula #Metronom.

În deschidere, Ambasadorul României a subliniat importanța cinematografiei pentru progresul uman: „Cu toții ne dorim să trăim într-o Europă mai unită și mai incluzivă, iar pentru aceasta trebuie să luptăm împotriva prejudecăților și a stereotipurilor. Filmul este un mediu eficient care contribuie la acest lucru, deoarece un film nu se limitează la a prezenta o poveste, reflectă marea bogăție și moștenirea umanității, diversitatea civilizațiilor și culturilor și este o forță motrice pentru progresul uman”.

Mai multe detalii despre Festival puteți afla accesând pagina: https://madrid.mae.ro/local-news/3073

El Embajador de Rumanía en el Reino de España, George Bologan

El #cine siempre ha sido una fuerza importante en la configuración de la sociedad. Desde sus inicios, cuando el cine mudo se utilizaba como herramienta de reforma social y comentario político, hasta la actualidad, cuando el cine se considera la séptima forma de #arte, ha ejercido una profunda influencia en la forma en que percibimos el mundo.

El jueves 20 de abril, en la Cineteca de Madrid, en presencia del Embajador de Rumanía en el Reino de España, George Bologan, de la directora del ICR Madrid, Maria Pop, del director Cătălin Mitulescu y de varios representantes del Ayuntamiento de Madrid, así como del crítico de cine Roberto Cueto, se inauguró la 13ª Muestra de Cine #Rumano con la película #Metronom.

En la inauguración, el Embajador de Rumanía destacó la importancia del cine para el progreso humano: „Todos queremos vivir en una Europa más unida e inclusiva, y para ello debemos luchar contra los prejuicios y los estereotipos. El cine es un medio eficaz que contribuye a ello, porque una película no es sólo una historia, sino que refleja la gran riqueza y el legado de la humanidad, la diversidad de civilizaciones y culturas, y es un motor para el progreso humano”.

Más información sobre el Festival en: https://madrid.mae.ro/local-news/3073

Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid

Preluare: Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España