O copie a Icoanei Maicii Domnului „Axion Estin” din Muntele Athos va fi purtată în procesiune prin parohiile românești din Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, scrie Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.

În prima duminică a Postului Mare, copia icoanei va fi adusă al Catedrala Episcopală „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Madrid. Credincioșii din capitala Spaniei se pot închina la Icoana Maicii Domnului până în duminica a treia din post.
Din duminica a treia a Postului Mare, Icoana Maici Domnului „Axion Estin” va fi purtată în pelerinaj prin parohiile românești din Episcopia Spaniei și Portugaliei.
În perioada procesiunii se vor face rugăciuni pentru pace și izbăvirea de cutremure, anunță Episcopia Spaniei și Portugaliei.
Icoana Maicii Domnului „Axion Estin” se află la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos. De această icoană este legată o minune săvârșită în anul 980 când cântarea „Ceea ce ești mai cinstită…” a fost completată cu fraza „Cuvine-se cu adevărat…” cântată de un înger în fața icoanei Maicii Domnului.

Romanian Global News