Comunicat de presă

Asociația hispano română din Cordoba TRAIAN a obținut în acest an un sprijin financiar din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) pentru derularea Grantului Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării.

Cu ajutorul acestui proiect Asociația TRAIAN s-a dotat cu echipament IT (calcultor ALL IN ONE, laptopuri, tablete, imprimantă, proiector, distrugatoare hartie, etc.) material promoțional despre România ( agende, insigne și pungi speciale), material de birou pentru buna funcționare a asociației (cartușe imprimantă, pixuri, etc.), materiale tradiționale românesti (costume populare, marame, ștergare și fețe de masă) .

A fost înființat și PUNCTUL DE INFORMARE pentru românii din Cordoba, care are în componența un laptop, imprimantă și birou. Astfel, românii din Cordoba ce au nevoie să caute informații pe internet sau să își scoată la imprimantă documente pot face aceasta la asociație, accesul fiind cu programare.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanţări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării.

Președinte Asociația TRAIAN

Gheorghe Stan