Centro Cultural La Tierra Tracia – Torrejón de Ardoz, Madrid

„Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește“

    In 19 noiembrie 2022 de la ora 16.30, in Torrejón de Ardoz, Calle Ferrocaril nr. 15 va fi inaugurat un nou Centro Cultural La Tierra Tracia in comunitatea de Madrid care va funcționa in paralel cu Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almeria.

     Inițiatorii acestui demers sunt Asociația Socio Culturală Romanati din El Ejido; Asociația Națională Solimundo din Arganda del Rey și Asociația Suflet Românesc din Torrejón de Ardoz, organizații ale societății civile care promovează cercetarea, cunoașterea și popularizarea patrimoniului, cultural, istoric, etnografic si spiritual al rezidenților de origine română prin păstrarea și menținerea identității naționale:

-educațional, prin ateliere de limba, geografia și istoria română.

-cultural, prin muzică, proiecții reprezentative,expoziții, ateliere meșteșuguri

-socială și integrare, prin Campañas de información sobre los derechos,campanii de informare privind drepturile, libertades,libertățile, obligaciones y responsabilidades de los rumanos residentes.obligațiile și responsabilitățile românilor rezidenți.

-activități artistice, evenimente, consiliere socială și economică.

      Centro Cultural La Tierra Tracia – Torrejón de Ardoz promovează interschimbul cultural, economic, turistic, muzical și etnografic intre România și Spania la nivel de participare locală, instituții regionale, participare civică și va Colaborar con la labor de asociaciones, entidades, plataformas y colectivos ciudadanos que trabajen en pro del patrimonio cultural, integrándose en los mismos si se estima conveniente.colabora in activitatea asociațiilor, a entităților, a platformelor și a grupurilor de cetățeni care lucrează în favoarea patrimoniului cultural.

    In acest mod vom putea in mod concret promova păstrarea şi afirmarea identităţii culturale a românilor, promovarea la nivel european a imaginii României, a valorilor comunităţilor româneşti din diaspora precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunitatea românească din Spania.

Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește, un proiect inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati

#centroculturallatierratracia

#asociacionromanati

#romaniinandalucia

#DepartamentulPentruRomâniiDePretutindeni

#DRPRomânia