Vineri, 23 septembrie, la ora 19.00, la sediul Ambasadei României în Regatul Spaniei, scriitorul și jurnalistul Ciprian Apetrei revine la Madrid pentru o nouă lansare de carte.

Îndrăgitul scriitor și-a ținut promisiunea față de iubitorii de carte din Spania și va lansa al doilea volum al cărții sale „Povești călătoare” în cadrul Serilor Acasă la Ambasadă, prilej de noi discuții captivante, pline de emoție și dor de Țară cu românii de pe plan local.

Reamintim că primul volum a fost lansat la ambasadă, într-o atmosferă primitoare și deschisă către cultură, emblematică pentru scriitorii și artiștii români din Spania și de pretutindeni care aduc un suflu aparte în literatura și cultura românească. „Povești călătoare” este o culegere de texte scrise de românii din lumea largă, care vorbesc despre identitatea celui plecat de acasă.

„Sunt un ploieștean plecat în lumea largă, acum mai bine de zece ani. Am ajuns până la capătul pământului, așa se numește departamentul Breton în care locuiesc, Finistére. Literatura a venit ca o continuare a activității jurnalistice, în ambele vorbesc mult despre românii de pretutindeni, despre condiția celui care locuiește de un timp semnificativ în străinătate”, declară autorul.

Ciprian Apetrei este profesor de filosofie, scriitor și jurnalist, stabilit în Bretania, Franța. Colaborează cu mai multe publicații din România. Este fondator al platformelor independente de jurnalism Marginalia și RoZoom Press.

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España